zondag 23 november 2014

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Laatste 5 reacties
Beste, er waren veel meer inschrijvingen dan u omschrijft in bovenstaand...
Wij zoeken voor eons LeF festival in de Glind op 7 juni tussen 13.00-13.40...
Zo meteen moeten er nog 3 bodyguards bij zo'n beeld staan anders word die...
het is al van de zotte dat ook een mooi beeld voorzien moet worden van een...
was dat nou Harrie Slinger? die ze in de boeien sloegen? of was `t tóch Gert...
Foto: William Harthoorn
Bedrijf met 8000 eenden in Barneveld preventief geruimd
Laatste video


GISTEREN 22|11

TOP NIEUWS

BARNEVELD - In Barneveld wordt vandaag, zaterdag 22 november 2014, een bedrijf met 8000 eenden uit voorzorg geruimd. Uit onderzoek is gebleken dat dit bedrijf is bezocht door een vrachtwagen die eerder het besmette eendenbedrijf in Kamperveen had aangedaan. Er zijn op dit moment gelukkig géén verdenkingen van vogelgriep in Barneveld. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken vanmorgen bekendgemaakt.

 

Staatssecretaris Dijksma wil gezien de ligging van het eendenbedrijf in het pluimveerijke Barneveld geen enkel risico nemen. Het gaat om een bedrijf aan de Valkseweg in Barneveld.

 

Staatssecretaris Dijksma: “Voor de agrarische ondernemers en hun dieren is de huidige vogelgriep ronduit verschrikkelijk. Het is daarom noodzakelijk om al het mogelijke in het werk te stellen om een uitbraak zoals in 2003 te voorkomen.”

 

Er zijn op dit moment geen verdenkingen van vogelgriep in Barneveld.

 

Update

13:45 uur Busjes met medewerkers en arts zijn gearriveerd. Ruiming is begonnen.

13:52 uur Twee tankwagens met koolstofdioxide zijn zojuist aangekomen op de eendenboerderij.

17:10 uur Beide tankwagens met koolstofdioxide zijn vertrokken en het ruimen van de dieren zal binnen enkele tijd plaatsvinden.

ZONDAG 16|11

NEDERLAND - Zondagmorgen is vastgesteld dat de vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Hekendorp (gemeente Oudewater)  de hoog pathogene variant blijkt te zijn. De hoogpathogene variant van vogelgriep is zeer besmettelijk voor gevogelte. Voor kippen is deze variant dodelijk. Vogelgriep is een zoönose, wat betekent dat de besmetting van dier op mens kan worden overgebracht. Om die reden worden beschermende maatregelen getroffen voor mensen die in direct en intensief contact kunnen komen met besmet pluimvee. Ook wordt een tijdelijke standstill voor pluimveebedrijven en gemengde bedrijven met pluimvee in heel Nederland afgekondigd. Het ministerie maakt zo snel mogelijk een telefoonnummer bekend.

 

Zoals gisteren al gemeld, wordt het bedrijf geruimd. Het gaat om een pluimveebedrijf met zes stallen met in totaal rond 150.000 legkippen. Dit bedrijf heeft geen buitenuitloop. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

 

Standstill pluimveevervoer heel Nederland

Vanaf zondag 16 november 2014 om 11.30 uur geldt een totaal vervoersverbod voor pluimvee en ander gevogelte, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel van pluimveebedrijven. Ook voor gemengde bedrijven met pluimveehouderij geldt een vervoersverbod, eveneens voor andere dieren en mest van andere dierenvan die bedrijven. Dit verbod geldt voor maximaal 72 uur. Voor deze periode is tevens een ophok- en afschermplicht voor pluimvee en ander gevogelte in heel Nederland ingesteld.

 

Vanwege het hoge besmettingsgevaar wordt deze standstillperiode ingesteld. In deze periode geldt ook een bezoekersregeling op alle pluimveebedrijven en gemengde bedrijven met pluimvee. Tevens geldt voor heel Nederland een jachtverbod op alle dieren. Ook geldt een verzamelverbod en tentoonstellingsverbod voor pluimvee en ander gevogelte. De verplichtingen gelden ook voor hobbydierhouders van pluimvee en ander gevogelte.

 

Voor pluimveebedrijven in een zone van ruim 10 kilometer rond het bedrijf in Hekendorp geldt het vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel in principe voor 30 dagen. Binnen dit gebied liggen 16 andere pluimveebedrijven. De beperkingen gelden ook voor gemengde bedrijven met pluimveehouderij. Het verbod geldt ook hier voor andere dieren en mest van andere dieren. Deze bedrijven worden bemonsterd en onderzocht op vogelgriep. Voor deze bedrijven geldt voor deze hele periode een bezoekersregeling en ook dienen hier extra hygiënemaatregelen in acht te worden genomen.

ZATERDAG 15|11

BARNEVELD - Sinterklaas was nog maar net aangekomen in Gouda of hij moest al de trein richting Barneveld.

 

Om 13:30 uur kwam de goedheiligman aan op station Barneveld Centrum en werd verwelkomd door een grote groep kinderen met hun ouders. Hierna ging de Sint te paard richting het gemeentehuis begeleid door de harmonie, zwarte pieten en kinderen. Op het Raadhuisplein werd Sinterklaas officieel ontvangen door wethouder van den Hengel. Sinterklaas kreeg hier ook de sleutel van het Sinthuis, waar hij de komende tijd zal logeren. 

DONDERDAG 13|11

BARNEVELD - In het centrum van Barneveld heeft donderdagmorgen een grote brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brand ontstond rond 7.00 uur.

 

De brand is begonnen in een appartementengebouw in de Langstraat achter woonwinkel 'You like it' en heeft zich later uitgebreid naar een naastgelegen pand.

 

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en er zijn geen slachtoffers. Ongeveer 10 tot 15 bewoners van naastgelegen appartementen zijn tijdelijk opgevangen in de winkel van Bakker Bart. Bewoners werden later overgebracht naar de Veluwehal. Loco-burgemeester De Kruijf laat zich continu informeren over de stand van zaken en brengt een bezoek aan de Veluwehal. In totaal zijn er vijf appartementen ontruimd.

 

Door de brand was er boven het centrum van het dorp een grote zwarte rookpluim te zien. Het is nog onduidelijk waardoor de brand ontstaan is.

 

 

De brandweer heeft de brand in het appartement gecontroleerd laten uitbranden. Het dak van het appartement stortte daarbij in. De schade aan de winkel eronder is volgens de brandweer ook groot.

 

Asbest

In beperkt gebied ten westen van de brand is een kleine hoeveelheid asbest aangetroffen. Er is geen risico (geweest) voor bewoners en omstanders. Het opruimen van de asbest is in gang gezet.

 

Bezoek aan het centrum van Barneveld is mogelijk met uitzondering van het Torenplein in verband met bluswerkzaamheden. Nablussing zal nog enige uren duren. Vier winkels in de omgeving van de brand zijn dicht als gevolg van brand- en rookschade.

 

Video: Hmedia en Luke Beens

DONDERDAG 06|11

BARNEVELD - De gemeente Barneveld heeft opdracht gegeven voor het verbreden van de bestaande fietssuggestiestroken langs de Troelstralaan. Op maandag 17 november 2014 gaan de werkzaamheden van start en zijn, naar verwachting, vrijdag 21 november 2014 afgerond.

 

Wat was de aanleiding?
De fracties van Pro'98 en VVD in de gemeenteraad dienden vorig jaar een voorstel in om een vrijliggend fietspad aan te leggen langs de Troelstralaan. De raad besloot uiteindelijk om, in plaats van zo'n vrijliggend fietspad, de bestaande fietssuggestiestroken te verbreden. Het uiteindelijke doel – het verbeteren van de verkeersveiligheid voor alle deelnemers aan het verkeer – wordt ook met deze verbrede fietssuggestiestroken gediend.

 

Wie voert de werkzaamheden uit?
De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer NTP Infra B.V. uit Hattem.

 

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?
De werkzaamheden gaan op maandag 17 november 2014 van start en zijn naar verwachting op vrijdag 21 november 2014 klaar. De weersomstandigheden kunnen natuurlijk van invloed zijn op de uiteindelijke duur daarvan.

 

De gemeente Barneveld en de aannemer doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. De gemeente heeft alle aanwonenden geïnformeerd en de aannemer informeert hen over de bereikbaarheid van hun perceel tijdens de werkzaamheden.

WOENSDAG 19|11

BARNEVELD - Het CDA heeft vragen voor het college van B & W betreft het comfort van de treinreiziger op station Barneveld Noord.

 

Het CDA is enthousiast over de ontwikkeling die de Valleilijn in de laatste jaren heeft doorgemaakt. Ze zijn het ook van harte eens met de inzet van Connexxion en het college om het comfort voor de reiziger waar mogelijk te verhogen. In dat kader hebben ze enkele opmerkingen en vragen:

 

  • Bij station Noord is een wachtruimte gemaakt met een kiosk-functie en een toilet. De bruikbaarheid van deze comfort verhogende voorzieningen voor de reiziger lijkt echter tegen te vallen, aangezien de wachtruimte bijna altijd – ook overdag - dicht is en de kiosk-functie niet wordt gebruikt. Daarnaast bevindt een toilet zich eveneens in een gesloten ruimte, waardoor deze functionaliteit ook niet gebruikt kan worden.
  • De twee wachthokjes op station Noord zijn verwijderd. Hiervoor is maar één luxere bank teruggeplaatst, voorzien van alleen één glazen achterwand. Deze constructie biedt geen enkele bescherming tegen de wind en de regen, die daardoor vrij spel heeft op de reiziger. En dat op een vrij windgevoelige locatie als station Barneveld Noord. Wij kunnen dit niet plaatsen in het streven van Connexxion naar meer comfort voor de reizigers. Temeer daar er in Hoevelaken een vergelijkbare constructie is geplaatst voorzien van zij- en voorwanden die de reiziger wel de noodzakelijke bescherming biedt tegen wind en regen. Daarnaast verwachten we dat er een tweede bank bijgeplaatst wordt, om met name in de spits over voldoende zitplekken te beschikken.

 

Het CDA vraagt zich af of het college bereid om de geconstateerde punten onder de aandacht te brengen van Connexxion met het verzoek om:

 

  • De openstelling en het gebruik van de wachtruimte + toilet te bespreken;
  • De nieuw geplaatste bank zodanig af te schermen dat het comfort van de reiziger op een acceptabel niveau wordt gebracht en er een tweede bank geplaatst wordt.

VRIJDAG 14|11

BARNEVELD - De bewoners van het appartement boven 'You like it' waar donderdagmorgen de grote brand ontstond, zijn nog steeds op zoek naar hun kat Jackson.

 

Jackson is de held die de bewoonster met veel lawaai op tijd wakker maakte zodat zij alarm kon slaan. In tegenstelling tot wat andere media melden is de kat waarschijnlijk niet omgekomen maar door een open raam gevlucht. Ziet u de kat Jackson neemt u dan alstublieft contact met ons op.

 

Jackson

 

Agenda

Donderdag 27 november

10:00
Barneveld

Vrijdag 28 november

17:00
Garderen

Zaterdag 29 november

10:30
Terschuur
13:30
Kootwijk

Donderdag 04 december

21:30
Barneveld

Zaterdag 13 december

13:00
Barneveld

Headlines