vrijdag 27 februari 2015

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Laatste 5 reacties
Beste, er waren veel meer inschrijvingen dan u omschrijft in bovenstaand...
Wij zoeken voor eons LeF festival in de Glind op 7 juni tussen 13.00-13.40...
Zo meteen moeten er nog 3 bodyguards bij zo'n beeld staan anders word die...
het is al van de zotte dat ook een mooi beeld voorzien moet worden van een...
was dat nou Harrie Slinger? die ze in de boeien sloegen? of was `t tóch Gert...
Make over Liset van Ginkel Barneveld Magazine
De make-over van Liset
Laatste video


VRIJDAG 20|02

TOP NIEUWS

BARNEVELD - 'Eerlijk gezegd was ik vergeten dat ik had meegedaan met de wedstrijd op Facebook. Toen bleek dat ik de make-over had gewonnen was ik daarom eerst verbaasd. Ik heb er zin in. Heerlijk, dit wordt een leuke verwendag', lacht Liset van Ginkel.

 

De 24-jarige Barneveldse gaat er 'open in' vandaag. 'Ik zie het wel en laat me verrassen. Er is wel één ding. In september ga ik trouwen. Dan wil ik wat langer haar hebben. Aan de kapper zal ik dus vragen om dat te sparen', zegt ze. Ze is werkzaam 'in de zakelijke wereld' en draagt daardoor vaak nette kleding. Ook houdt Liset van een 'casual look'.

 

Eerst is het de beurt aan Angela van Maanen, eigenaresse van Pure Nature op De Burgt. De beautyzaak is een schoonheidssalon, pedicure en wimpersalon ineen. Bij voetverzorging richt Angela zich ook op mensen met een diabetische of reumatische voet. 'Daarnaast zijn er veel mensen die juist nu, aan het begin van het jaar, komen. Doel is om de voeten mooi te krijgen voor de zomer. Dan kunnen de slippers weer aan', vertelt ze. Wimperbehandelingen is een andere tak bij Pure Nature, bijvoorbeeld lashcoat (semi-permanente mascara), optische wimperverlenging en één-op-één wimperverlenging.

 

Liset begint de dag met een één uur durende hydraterende gezichtsbehandeling. Het is niet de eerste keer dat ze daarvan gaat genieten. 'Altijd fijn!', straalt ze. Even later ligt ze ontspannen onder een witte deken. Na een reiniging en peeling, waarmee dode huidcellen worden verwijderd en het vernieuwingsproces wordt gestimuleerd, worden onzuiverheden verwijderd. Daarna volgen de collageensynthese, een massage en een masker. Het geheel sluit Angela af met een make-up. 'Heel licht en naturel', legt ze uit. 'Met haaren kledingkeuze kan men dan nog alle kanten op.'

 

Liset kijkt ontspannen in de spiegel als Myrna van de Top, eigenaresse van Ami Kappers, twee iets lichtere kleuren aanbrengt in het haar. 'Zo blijft het wel natuurlijk, maar staat het iets frisser in het gezicht', vertelt Myrna.

 

Ami Kappers is gevestigd in het hart van Barneveld, aan de Gasthuisstraat. Mensen kunnen zich hier, met opvallend ruime openingstijden, met of zonder afspraak laten knippen. Het draait hier om de klant en wat hij of zij wil. Trendy haarmode gaat hand in hand met de traditionele waarden van een echt familiebedrijf. De kracht ligt in de jaarlijks terugkerende eigen haarmodelijn en het interne opleidingsysteem voor alle medewerkers van AMI Kappers. Vier keer per jaar worden medewerkers getraind. 'Nee, we staan hier niet stil', lacht Myrna. 'We hebben net de training gehad voor de nieuwe haarmodelijn van het voorjaar en zijn dus weer helemaal op de hoogte van de nieuwe modetrends.'

 

Vol enthousiasme vertelt ze over de stijl en trends van het komende seizoen. 'De coupes voor vrouwen zijn wat zachter van kleur. Dat past goed bij de kleding die richting de zomer ook wat lichtere tinten heeft.'

 

De lichtere kleuren bij Liset passen uitstekend in dat beeld. Trendy bij de heren is een heuse 'jaren 50-look'.

 

Myrna: 'De zij- en achterkant worden kort geknipt of opgeschoren. Daarbij mag de huid doorschijnend zijn. Bovenop word het haar lang gehouden en met een zijscheiding gedragen. Ook de baard is een trend in het nieuwe seizoen.' Myrna: 'Ik heb bij Liset gekozen voor een lange boblijn, een 'lob'. Het haar heb ik in lagen geknipt. Zo krijgt het meer body.' Liset was helder in haar wens: liever geen haar eraf, vanwege de aanstaande bruiloft in september. Toch knipt Myrna nu een klein stukje af. 'Dat moet, want het was niet helemaal recht afgeknipt bij een eerdere knipbeurt.'

 

'Gelukkig duurt het nog even tot september,' reageert Liset begripvol.

 

De laatste halte vandaag is kledingzaak Basic Life, Raadhuisplein 50. 'Dat was heel leuk om te doen', blikt de Barneveldse terug. 'Ik heb zelfs nog een blouse gekocht! Ik dacht: als ik toch aan het passen ben, laat ik daar dan direct maar gebruik van maken', stelt ze monter. In de modezaak heeft ze verschillende sets geprobeerd.

 

Liset: 'Voor mij is belangrijk: kan ik het naar mijn werk aan? Bij een blauwgekleurde combinatie was dat het geval. Ik kreeg ook een lichtgekleurde, gevlekte broek aan die ik nooit aan zou doen naar mijn werk. Daar zou ik dus ook niet snel aan denken. Maar het stond erg leuk!' De make-over is wat Liset betreft een succes. Ze loopt de dag nog eens langs. De gezichtsbehandeling was gewoon goed. Heel fi jn', kijkt ze terug op het eerste onderdeel bij Pure Nature. Ook over Ami Kappers is ze zeer te spreken. 'Ik ben heel blij met de manier waarop mijn haar is gedaan. Dat krullen me zo leuk zouden staan had ik niet verwacht.'

 

In september stapt Liset in het huwelijksbootje. De make-over kwam voor haar precies op het juiste moment. 'Het is wel leuk als het een verrassing blijft hoe ik eruit zie met trouwen. Als iedereen me al heeft gezien in Barneveld Magazine lukt dat niet', vertelde ze vooraf. Desondanks is ze volop geïnspireerd geraakt. Bij Ami Kappers heeft ze zelfs al een afspraak gemaakt voor haar huwelijksdag. 'Ik was nog wat zoekende daarin. Maar Myrna – de eigenaresse van Ami Kappers – heeft me volop tips gegeven over kapsel en make-up.'

ZONDAG 08|02

BARNEVELD - Na het enorme succes van vorig jaar kon het niet uitblijven; Helden van Barneveld 2015!

 

Helden van Barneveld is een dance feest waar lokale artiesten een echt podium krijgen. Van deep-house tot R&B, van disco tot progressive house, onze helden zullen het voor jullie draaien! En ja, het is echt waar je zult verstelt staan van hoe super vet de toneelzaal er uit kan zien. Design Your Event gaat samen met de Helden van Barneveld alles uit de kast halen om jou de avond van je leven te geven.

 

Als jullie dan je meest sexy outfit uit de kast trekken moet het wel een enorme party gaan worden! Op Zaterdag 21 maart 2015 in de toneelzaal van de veluwehal gaat het gebeuren.

 

De ticketverkoop start maandag 9 februari om 19:00 via www.heldenvanbarneveld.nl ! Scoor je early bird!

ZONDAG 18|01

BARNEVELD - Voor het derde opeenvolgende jaar presenteert De Harmonie Meistro: zes regionale ondernemers dirigeren het Barnevelds Philharmonisch Orkest en worden daarbij beoordeeld door een vakkundige jury. De ondernemers hebben het orkest nog niet eerder gedirigeerd. Het publiek maakt hun debuut als dirigent van het orkest dus live mee.

 

Iedere deelnemer mag twee nummers dirigeren. Na de eerste ronde is er een pauze waarin de deelnemers door orkestleden worden gecoacht in hun manier van dirigeren. Zij kunnen in de tweede ronde het geleerde in de praktijk brengen.Na afloop van ieder stuk beoordeelt de jury de deelnemers met een geheel cijfer tussen 1 en 10. Van de twee deelnemers met het hoogste totaal aantal jurypunten bepaalt het publiek de uiteindelijke winnaar.

 

De deelnemers van Meistro 2015 zijn;

  • Kees Heek – De Meerwaarde
  • Herman Blokland – Partycentrum 't Hoefslag
  • Jan Post – Post Advocaten
  • Herman Zondag – AFAS
  • Yvette Nebbeling – GoedYD
  • Petra Kuhlman – Grand Café Kuhlman

 

Meistro vindt plaats op maandag 9 februari 2015 in het Schaffelaartheater Barneveld. De avond begint om 20:00 uur. Kaarten kunt u hier bestellen en kosten € 5,-.

DINSDAG 02|12

VOORTHUIZEN - Dinsdagochtend 2 december zat wethouder Van Daalen al vroeg achter de kassa van zwembad De Heuvelrand om kaartjes aan de eerste bezoekers te overhandigen. Mevrouw Mies Kleihorst nam om 8.40 uur het eerste kaartje in ontvangst. Daarna ontving ze uit handen van wethouder van Daalen en locatiemanager Berry Werkman van Optisport Barneveld B.V. een bos bloemen en een cadeaucheque voor een jaar lang gratis zwemmen in zwembad De Heuvelrand. Na deze feestelijke ontvangst begon om 9 uur 's ochtends de eerste activiteit in het zwembad: meer bewegen voor ouderen (MBVO). Alle veertig beschikbare plaatsen waren bezet. 

 

Deelnemers aan deze activiteit nemen gratis deel en hebben zich hiervoor moeten aanmelden. In de maand december draait het zwembad namelijk nog niet volgens het reguliere rooster. Vanaf 2 december kunnen bezoekers drie weken lang op specifieke dagen en tijden gratis kennismaken met zwembad De Heuvelrand. Het zwembad draait dan een periode op proef. Zaterdag 20 december is dan de officiële opening met daaraan sluitend een leuke feestweek met tal van activiteiten.

ZATERDAG 22|11

BARNEVELD - In Barneveld wordt vandaag, zaterdag 22 november 2014, een bedrijf met 8000 eenden uit voorzorg geruimd. Uit onderzoek is gebleken dat dit bedrijf is bezocht door een vrachtwagen die eerder het besmette eendenbedrijf in Kamperveen had aangedaan. Er zijn op dit moment gelukkig géén verdenkingen van vogelgriep in Barneveld. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken vanmorgen bekendgemaakt.

 

Staatssecretaris Dijksma wil gezien de ligging van het eendenbedrijf in het pluimveerijke Barneveld geen enkel risico nemen. Het gaat om een bedrijf aan de Valkseweg in Barneveld.

 

Staatssecretaris Dijksma: “Voor de agrarische ondernemers en hun dieren is de huidige vogelgriep ronduit verschrikkelijk. Het is daarom noodzakelijk om al het mogelijke in het werk te stellen om een uitbraak zoals in 2003 te voorkomen.”

 

Er zijn op dit moment geen verdenkingen van vogelgriep in Barneveld.

 

Update

13:45 uur Busjes met medewerkers en arts zijn gearriveerd. Ruiming is begonnen.

13:52 uur Twee tankwagens met koolstofdioxide zijn zojuist aangekomen op de eendenboerderij.

17:10 uur Beide tankwagens met koolstofdioxide zijn vertrokken en het ruimen van de dieren zal binnen enkele tijd plaatsvinden.

WOENSDAG 18|02

BARNEVELD - Wegens het grote succes en het enthousiasme van de leerlingen in voorgaande jaren, organiseert Mixed Hockey Club Barneveld (MHCB) in het voorjaar van 2015 wederom het Rabobank schoolhockeytoernooi. Het is een lustrum dit jaar: voor de 20ste keer wordt dit toernooi georganiseerd!    

 

Wanneer

Op woensdagmiddag 20 mei 2015 wordt het Rabobank Schoolhockeytoernooi georganiseerd. De groepen 3 en 4 van de verschillende basisscholen in de Gemeente Barneveld spelen hockeywedstrijden tegen elkaar onder begeleiding van een scheidsrechter van MHCB. De wedstrijdenworden op een kwart veld gespeeld en een team mag 6 (of 8) spelers opstellen.     

 

Doel en hockeyles
Het algemene doel van dit project is kinderen in de groepen 3 en 4 kennis te latenmaken met de teamsport hockey. Tijdens een gymles op school brengt MHCB de kinderen de basis beginselen van het hockey bij. Deze les zal ingepland gaan worden in tussen 23 maart en 3 april 2015. 

 

Twee Clinics
Net zoals vorig jaar biedt MHCB naast de hockeyles ook nog twee Hockey Clinics aan op de kunstgras velden van hun eigen club aan de Wethouder Rebellaan in Barneveld. Deze trainingen zullen gegeven worden door officiële trainers van MHCB. Tijdens deze clinics zullen de kinderen uitgebreid les krijgen in hockey, zowel techniek als wedstrijdregels. En de clinics zijn gepland op twee woensdagmiddagen, namelijk 15 en 29 april van 13.30-15.00 uur.
 
Alle scholen in de gemeente Barneveld hebben een uitnodiging van MHCB gekregen. Scholen kunnen zich aanmelden per mail via mhcbschoolhockey@gmail.com.

ZATERDAG 14|02

KOOTWIJKERBROEK - De daggasten van Erik & Gertine hadden geregeld dat ze op hun trouwdag bij Emté van 't Goor in Kootwijkerbroek 1 minuut gratis hun boodschappenkarretje vol mochten laden.

 

Videograaf Tim van Donkersgoed maakte hier een mooi videoverslag van.

Agenda

Vandaag

20:00
Stroe

Zaterdag 21 maart

21:00
Barneveld

Woensdag 25 maart

12:00
Barneveld

Zaterdag 28 maart

07:00
Kootwijkerbroek

Woensdag 20 mei

13:30
Barneveld

Headlines