Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:25:36 O0770 Wzc Nebo Johan De Wittlaan Barneveld 3771HP 6889 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

dinsdag 23 januari 2018
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 22|01

VOORTHUIZEN - In de commissievergadering 'Bestuur' van de gemeenteraad heeft het bestuur van Plaatselijk Belang de dorpsvisie gepresenteerd. Het college van Burgemeester en Wethouders was al enthousiast en akkoord met de voorgestelde manier van werken voor (vooral) de nieuwe plannen voor Voorthuizen.

 

Nu was het de beurt aan de verschillende fracties in de gemeenteraad. Zoals u mogelijk weet, is de gemeenteraad de baas in onze gemeente. Zij bepaalt uiteindelijk wat er gebeurt in ons dorp. Maar de gemeente heeft, via de plaatselijke belangen, aan de dorpsbewoners gevraagd om te ...

1/1

DONDERDAG 18|01

VOORTHUIZEN - De voorbereidingen voor de toekomstige rondweg in Voorthuizen (de N303) zijn in volle gang. De rondweg ontlast het centrum van Voorthuizen en is een lang gekoesterde wens van de gemeente Barneveld en het dorp Voorthuizen.

 

Boomkap en compensatie met nieuwe natuur

Om de aanleg van de toekomstige rondweg mogelijk te maken, moeten we op het toekomstige tracé bomen kappen. De kap vindt vanwege het komende broedseizoen van vogels plaats tussen 22 januari en 15 maart van dit jaar. Uiteraard wordt zorgvuldig gekeken welke bomen echt moeten wijken voor de weg. We willen zoveel ...

1/1

DINSDAG 16|01

BARNEVELD / EDE - In het Akoesticum in Ede vindt op zondag 28 januari a.s. het tweejaarlijks Nederlands Koorfestival plaats. Popkoor Luidkeels gaat de strijd aan om de titel: 'Koor van het jaar 2018'.


Per provincie vindt een voorronde plaats. De winnaars van deze voorrondes gaan door naar de landelijke competitie. Een professionele jury beoordeelt de deelnemende koren op tien onderdelen. Het koor dat de meeste punten behaalt mag zich 'Beste koor van Gelderland' noemen en gaat door naar de landelijke finale op 2 juni.


Naast de beoordeling door de jury wordt ook de Publieksprijs ...

1/1

DINSDAG 16|01

BARNEVELD/GARDEREN - Gidsen van natuurvereniging IVN Barneveld nemen u op 20 januari mee naar het wondermooie Speulderbos bij Garderen.

 

In dit bos met de dansende bomen treffen we naast de sfeer bepalende, prachtige beuken ook andere soorten bomen aan. Een aantal vertoont reeds ouderdomsverschijnselen en en dat is te zien. We laten u een gedeelte zien waar de motorzaag nooit komt. Is hier een overeenkomst met het Schaffelaarse bos zichtbaar? Is dit bosbeheer ook toepasbaar in het Schaffelaarse bos?
Waarom worden niet-inheemse bomen in onze omgeving (meestal) niet zo oud als in hun ...

1/1

DINSDAG 16|01

REGIO - Vandaag start de campagne 'Glasvezel buitenaf' in deelgebied Vallei en Veluwe Midden. Hieronder valt het buitengebied van de gemeenten Amersfoort, Apeldoorn, Baarn,
Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Nijkerk en Putten. Inwoners van deze gemeenten kunnen vanaf nu tot 3 april 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Al bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vier informatieavonden georganiseerd.


In totaal gaat het om ongeveer 4.500 huishoudens en bedrijven. Aanmelden voor glasvezel kan tot ...

VRIJDAG 19|01

,,Het gaat voor 80 procent om relatie en 20 procent om inhoud", zo sprak de voorzitter van de Barneveldse Industriële Kring Gijs Eikelenboom onlangs op een afscheidsbijeenkomst voor onze gemeentesecretaris Dick Bakhuizen. Dick was 31 jaar verbonden aan onze gemeente en leidde onze gemeentelijke organisatie ruim 25 jaar. Wat heeft hij in die jaren Barneveld zien veranderen, bestuurders zien komen en gaan en gezorgd dat de gemeentelijke organisatie een stabiele factor bleef op soms woelige baren. We zijn hem dankbaar voor al zijn inzet voor onze gemeenschap.

Het thema van die ...

DONDERDAG 18|01

BARNEVELD - Op woensdag 21 maart 2018 wordt de gemeenteraadsverkiezingen van Barneveld gehouden. In aanloop hier naartoe kunnen lijsten met kandidaten worden ingeleverd bij de gemeente. Dit kan alleen op maandag 5 februari 2018.

 

Voor meer informatie over deze procedure: zie de officiële bekendmaking Kandidaatstelling van het centraal stembureau.

Agenda

Winterbanden moeten ook in Nederland verplicht worden
Lokaal Adverteren