maandag 22 september 2014

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Laatste 5 reacties
Beste, er waren veel meer inschrijvingen dan u omschrijft in bovenstaand...
Wij zoeken voor eons LeF festival in de Glind op 7 juni tussen 13.00-13.40...
Zo meteen moeten er nog 3 bodyguards bij zo'n beeld staan anders word die...
het is al van de zotte dat ook een mooi beeld voorzien moet worden van een...
was dat nou Harrie Slinger? die ze in de boeien sloegen? of was `t tóch Gert...
Burgemeester opent Landgoedmarckt 2014 bij Kasteel de Schaffelaar in Barneveld
Burgemeester opent samen met SaxUs de Landgoedmarckt
Laatste video


ZATERDAG 13|09

TOP NIEUWS

BARNEVELD - Zaterdag 13 september stond Landgoed de Schaffelaar centraal voor de regionale "Landgoedmarckt 2014". Er werden veel streekproducten gepresenteerd, die op ambachtelijke wijze zijn samengesteld. Burgemeester Asje van Dijk opende samen met de 6-jarige Sten van SaxUs de marckt.

 

Voor de jeugd verzorgde de scoutinggroep uit Lunteren een speciaal programma. Mensen genoten op de gezellige terrassen van Restaurant de Oranjerie en de Preuverie/Kasteel de Schaffelaar van de zon en een hapje of drankje. De organisatie werd uitgevoerd door de Stichting Vrienden Landgoed "De Schaffelaar" uit Barneveld. Eventuele opbrengsten van de marckt komen geheel ten goede aan verbetering van projecten op het landgoed.

ZATERDAG 06|09

VOORTHUIZEN - Op 6 en 7 september 2014 vindt het Nederlands Kampioenschap cable wakeboarden en wakeskaten plaats op recreatiegebied Zeumeren. Het NK wordt georganiseerd door de NWWB (Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond) in samenwerking met Waterski Zeumeren en het belooft een grote happening te worden. Iedereen is welkom om het NK op Zeumeren te bezoeken. 

Spectaculair programma
Vandaag waren er diverse wedstrijden te zien en ook morgen van 10.00 uur tot 15.00 uur strijden de rijders voor een plek op het podium. Zondagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Naast het NK wakeboarden en wakeskaten staan diverse activiteiten op het programma zoals BMX lake jump, waarbij rijders op een kleine crossfiets stunts uithalen en in het water belanden. Verder zijn er demonstraties van het flyboarden en winchen en er is een shopping street op het strand van verschillende merken. Ook mogen bezoekers 's avonds de 'obstacles battle' niet missen. Wakeboarders gaan de strijd met elkaar aan en laten de mooiste stunts zien. Zaterdagavond vindt tijdens de beachparty een miss beachverkiezing plaats waarbij dames strijden voor een felbegeerde titel 'Brunotti Beach Babe 2014'.

VRIJDAG 01|08

BARNEVELD - Opgetogen gezichten aan de keukentafel bij Pure Nature. We zitten aan de koffie en bespreken het plan van vandaag. Ester de Wit zal een make-over ondergaan. 'De droom van iedere vrouw', zegt ze stralend.

 

Schoonheidsspecialiste Angela van Maanen is er klaar voor. Ester: 'Toen ik won, dacht ik direct: superleuk! Een make-over winnen. Wat wil je nog meer?! Fantastisch om zo'n dag te ondergaan en onder handen te worden genomen. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden.' Angela runt al enige jaren Pure Nature: schoonheidssalon, pedicure en wimpersalon in-één op de Burgt. In de praktijk vinden gezichtsbehandelingen plaats. Deze zijn volledig of gedeeltelijk, bijvoorbeeld alleen epileren. Pure Nature is ook dé plek voor voetverzorging, juist voor de diabetische en reumatische voet, en diverse wimperbehandelingen.

 

Dit is de eerste stop vandaag. Angela zal het essentiële voorwerk doen: 'Ik verricht een gezichtsbehandeling. Eerst een dieptereiniging voor het verwijderen van onzuiverheden, daarna epileren, massage en tenslotte een masker en make-up. Het is belangrijk dat er later, wat betreft kapsel en kleding, nog keuzes gemaakt kunnen worden. Wat ik doe, moet dus overal bij kunnen passen.'

 

Ester ligt relaxed onder een handdoek op de uitgeschoven behandelstoel, de ogen gesloten. 'Dit is even pijnlijk, het epileren. Maar ik kijk uit naar de massage: heerlijk!' Angela plukt zelfverzekerd de haartjes boven de ogen weg. Op de achtergrond klinkt rustige muziek. Ontspanning is het toverwoord in de behandelkamer. Een wimperbehandeling staat voor Ester niet op het programma. Maar ook die vinden plaats bij Pure Nature: lashcoat (semi-permanente mascara), optische wimperverlenging en éénop- één wimperverlenging. Voor het verlengen van de wimpers zijn steeds meer technieken beschikbaar. Juist de (zomer)vakantie leent zich voor een wimperbehandeling. De wimpers blijven lang goed en mooi, zeker als je ze goed verzorgt.

 

De kapper

'Zojuist hebben Ester en ik overlegd', vertelt kapster Rozanne van Ami Kappers. 'We gaan er een ander model in knippen, een schuine boblijn. In de nek wat korter en van achteren wat langer.' Ester kijkt uit naar het resultaat: 'Ik probeer af te wisselen met mijn kapsel, maar deze heb ik nog niet gehad. Ik laat me graag verrassen.'

 

Ami Kappers bevindt zich al elf jaar in het centrum van Barneveld. Flexibiliteit en servicegerichtheid staan hier voorop. Knippen kan bijvoorbeeld met of zonder afspraak. En de koffi e staat altijd klaar. De sfeer en inrichting van de kapsalon is huiselijk. Een tevreden klant, dat is waar het om draait.

 

Rozanne adviseert Ester om iets kleur te geven aan haar blonde haar. De aanzet wordt met een donker blonde tint ingezet. Deze aanpassing maakt de kleur in het gezicht sprekender. In de zomerse maanden zijn lichte kleuren populair. De boblijn die Ester krijgt past ook helemaal in de trend in haarmode voor vrouwen. Daarnaast is lang haar met veel volume en lagen momenteel populair. Het beeld bij mannen is een groeiende populariteit van de zogenaamde 'Pellelook' (naar de Feyenoord-speler): korte zijkanten en voller bovenop.

 

Ami Kappers is zélf trendsetter, vanwege haar belangrijke positie op de Nederlandse markt. Vier keer jaar gaan medewerkers van de 75 kapsalons in training. Zij worden dan bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in Londen, Parijs. Ami Kappers kiest daarbij een eigen stijl en haarmodelijn.

 

'Heerlijk om zo verwend te worden', merkt Ester op. Via de spiegel ziet ze Rosanne haar haar van achteren een stukje inkorten. Ester: 'het was heerlijk bij Pure Nature. Van tevoren had ik bewust niets aan make-up gedaan. Dan zie je straks beter het verschil. Spannend hoe het gaat worden. Wat een heerlijke dag is dit', zegt ze lachend.

 

'Wat een topdag was dit. Ik had niet verwacht zoveel tips en adviezen te krijgen. Drie keer heb ik heel goede ervaringen gehad', blikt een enthousiaste Ester terug op de indrukken van vandaag.

 

Het resultaat

De laatste stop, voor kledingadviezen, is bij La Posta (Raadhuisplein 55, Barneveld). Ester: 'De styliste vroeg me: wat draag je vooral? Jumpsuits en spijkerbroeken, antwoordde ik. Dat doen we nu dus niet, gaf ze direct aan. En inderdaad, even later had ik een rok aan. Normaal niets voor mij. Maar het stond heel leuk!'

 

Het verschil met vanochtend mag er zijn. De foto's spreken boekdelen. Ester houdt ervan te variëren met haarkleur, kapsel en make-up. Toch is het gelukt een voor haar onbekende weg in te slaan. In de loop van de dag heeft ze zich steeds meer overgegeven aan de deskundigen. 'Het is extremer dan gedacht', aldus een vrolijke Ester.

 

Ester: 'De dag begon direct goed. Fijn om zo te worden gemasseerd. Ook van het opmaken heb ik genoten. Prettig dat Angela van Maanen (van Pure Nature) dat 'casual' heeft gedaan. Daarmee konden we nog alle kanten op. De kapper was er ook content mee.' Bij Ami Kappers verraste ze zichzelf. 'In eerste instantie dacht ik: houd het maar bij blond. Maar ze deden het zo stijlvol en deskundig dat ik dacht: laat maar, ik ga af op hun adviezen. Fijn dat ze zo meedachten.' Bij Basic Life heeft ze zelfs een afspraak gemaakt voor volgende week. De nieuwe kleding is zo goed bevallen dat ze waarschijnlijk een aantal items zal aanschaffen.

 

Aan het begin van de dag noemde Ester dit 'de droom van iedere vrouw'. Die droom is vandaag helemaal uitgekomen. 'Heerlijk om zo verwend te worden. Ik heb er bovendien het nodige van opgestoken.'

MAANDAG 09|06

BARNEVELD - De opkomst bij de DondersRun in Barneveld viel een beetje tegen maar het was er niet minder gezellig om. Hoewel zo'n 125 mensen zich hadden ingeschreven, kwam maandagmiddag maar de helft opdagen.

De run is een tegengeluid op de commotie die een paar weken geleden ontstond rondom de WK-juichpakken van reality-ster Roy Donders. Het Jumbo-filiaal daar verwijderde alle verwijzingen naar Roy en zijn juichpak omdat strenggelovige inwoners hadden geklaagd. De route van de run ging langs de Jumbo.

De DondersRun moet laten zien dat iedereen welkom is in Barneveld, los van geloof en meningsverschillen. Er hoefde ook niet per se gerend te worden. Wandelen of fietsen mocht, en ook scootmobielers en mensen in een rolstoel waren ook welkom.

ZONDAG 08|06

BARNEVELD - Het Schaffelaartheater in Barneveld vierde dit weekend haar vijfjarig jubileum met een groot feest op het Theaterplein.

 

Balletschool Désirée Nillesen gaf vrijdagavond het startsein voor de festiviteiten door met een groep dansers vanuit het centrum naar het theater te 'dansen'. Daarna waren er optredens met onder meer jazzband The Art of Swing en zangeres Mathilde Keij. Lokale en regionale horeca-ondernemers verzorgde ondertussen De Smaak van Barneveld.

 

Zaterdag waren er vanaf 11.00 uur optredens van o.a. Toneelvereniging WIK, Badabounce dansschool en Jazz dance Yvon Tomasoa. 's Avonds was er een groots optreden van kinderkoor Waanzinnig Gedroomd met aansluitend de Theater Uitmarkt met o.a. het Barnevelds Philharmonisch Orkest en Flairck. Het feestweekend werd afgesloten door de Blues Brothers Dedication Revue.

MAANDAG 15|09

KOOTWIJKERBROEK - Onder de noemer ‘Kootwijkerbroek in het Groen’ starten de gemeente Barneveld, Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een erfbeplantingsproject voor bewoners in het buitengebied van Kootwijkerbroek. Het doel is de erven in het buitengebied te voorzien van streekeigen struiken en bomen die hier landschappelijk gezien het beste passen. Wilt u uw erf meer landschappelijke kwaliteit geven? Doe dan mee met het project ‘Kootwijkerbroek in het Groen’! U kunt hierbij gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden. De informatieavond hierover vindt plaats op donderdag 25 september om 20.00 uur in Kulturhus De Essenburcht, Schoonbeekhof 1 te Kootwijkerbroek. 

 

Deelname aan ‘Kootwijkerbroek in het Groen’ houdt in dat u een vrijblijvend bezoek krijgt van een adviseur van SLG. Deze vertelt wat er mogelijk is om de natuur en het landschap op uw terrein te versterken. In overleg met u wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het landschapstype waarin u woont. Uw erf kunt u via deze eenmalige actie verfraaien met streekeigen beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, hoogstamboomgaard, kikkerpoel of combinatie van mogelijkheden. Door aanplant van streekeigen soorten kan een erf weer aantrekkelijk worden voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt een erf meerwaarde wanneer er inheemse soorten staan. Bovendien kunt u gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden. De uitvoering van het project past binnen de dorpsvisie van Kootwijkerbroek om het buitengebied te verfraaien. We hopen dat veel bewoners meedoen om het buitengebied van Kootwijkerbroek nog aantrekkelijker te maken, voor mens en dier.

Let op. Wees en snel bij want er kunnen maximaal 30 mensen meedoen aan het project ‘Kootwijkerbroek in het Groen’.

 

Programma:

  • 20.00 uur Inloop met koffie en thee
  • 20.15 uur Welkomstwoord door Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek
  • 20.20 uur Opening door wethouder de Kruijf van de gemeente Barneveld
  • 20.30 uur Uitleg over het project Kootwijkerbroek in het Groen
  • 20.45 uur Presentatie streekeigen erf en beplanting
  • 21.30 uur Pauze
  • 21.45 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen en aanmelden voor het project
  • 22.15 uur Afsluiting

 

We ontmoeten u graag op 25 september 2014. Bent u verhinderd maar heeft u wel interesse om mee te doen aan dit project? Dan kunt u zich met via de website www.landschapsbeheergelderland.nl.

 

Het project ‘Kootwijkerbroek in het Groen’ wordt mede gefinancierd vanuit het project Natuur en Landschap van de regio Food Valley.

MAANDAG 15|09

BARNEVELD - In het Gemeentearchief Barneveld ligt een bijzondere en voor Nederland unieke collectie van ruim duizend publicaties uit de Franse Tijd (1795-1813). Deze publicaties waren de manier van de landelijke en provinciale overheid om wet- en regelgeving bekend te maken aan het Nederlandse volk. Maar ook de geboorte van een prins (zoon van Napoleon Bonaparte) werd hiermee bekend gemaakt.

 

Gedurende de Franse Tijd veranderde er veel in bestuurlijk Nederland: de scheiding van kerk en staat werd meteen in 1795 ingevoerd, er kwam een grondwet in 1798, de Burgerlijke Stand werd ingevoerd in 1811. Er kwam een dienstplicht in de vorm van de Nationale Militie, want Napoleon had mannen nodig voor zijn legers waarmee hij heel Europa wilde veroveren.

 

Kerkdeuren

De grote vellen papier, waarop de veranderingen bekend werden gemaakt, werden in het hele land verspreid en gepubliceerd door ze bijvoorbeeld aan kerkdeuren vast te spijkeren. Radio, televisie en internet bestonden nog niet, op deze manier kon de overheid alle Nederlanders bereiken.

 

De publicaties uit de Franse Tijd zijn gescand en nu digitaal beschikbaar gesteld. U kunt deze doorzoeken in de digitale database van het Gemeentearchief Barneveld: www.barneveld.nl/gemeentearchief.

Agenda

Zaterdag 27 september

10:00
Barneveld

Donderdag 13 november

15:00
Voorthuizen

Donderdag 27 november

10:00
Barneveld

Headlines