zaterdag 26 juli 2014

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Laatste 5 reacties
Beste, er waren veel meer inschrijvingen dan u omschrijft in bovenstaand...
Wij zoeken voor eons LeF festival in de Glind op 7 juni tussen 13.00-13.40...
Zo meteen moeten er nog 3 bodyguards bij zo'n beeld staan anders word die...
het is al van de zotte dat ook een mooi beeld voorzien moet worden van een...
was dat nou Harrie Slinger? die ze in de boeien sloegen? of was `t tóch Gert...
Publiek geniet van het Schaffelaartheater jubileumweekend
Publiek geniet van het Schaffelaartheater jubileumweekend
Laatste video


MAANDAG 09|06

TOP NIEUWS

BARNEVELD - De opkomst bij de DondersRun in Barneveld viel een beetje tegen maar het was er niet minder gezellig om. Hoewel zo'n 125 mensen zich hadden ingeschreven, kwam maandagmiddag maar de helft opdagen.

De run is een tegengeluid op de commotie die een paar weken geleden ontstond rondom de WK-juichpakken van reality-ster Roy Donders. Het Jumbo-filiaal daar verwijderde alle verwijzingen naar Roy en zijn juichpak omdat strenggelovige inwoners hadden geklaagd. De route van de run ging langs de Jumbo.

De DondersRun moet laten zien dat iedereen welkom is in Barneveld, los van geloof en meningsverschillen. Er hoefde ook niet per se gerend te worden. Wandelen of fietsen mocht, en ook scootmobielers en mensen in een rolstoel waren ook welkom.

ZONDAG 08|06

BARNEVELD - Het Schaffelaartheater in Barneveld vierde dit weekend haar vijfjarig jubileum met een groot feest op het Theaterplein.

 

Balletschool Désirée Nillesen gaf vrijdagavond het startsein voor de festiviteiten door met een groep dansers vanuit het centrum naar het theater te 'dansen'. Daarna waren er optredens met onder meer jazzband The Art of Swing en zangeres Mathilde Keij. Lokale en regionale horeca-ondernemers verzorgde ondertussen De Smaak van Barneveld.

 

Zaterdag waren er vanaf 11.00 uur optredens van o.a. Toneelvereniging WIK, Badabounce dansschool en Jazz dance Yvon Tomasoa. 's Avonds was er een groots optreden van kinderkoor Waanzinnig Gedroomd met aansluitend de Theater Uitmarkt met o.a. het Barnevelds Philharmonisch Orkest en Flairck. Het feestweekend werd afgesloten door de Blues Brothers Dedication Revue.

ZATERDAG 31|05

BARNEVELD - Burgemeester Asje van Dijk kreeg zaterdagmorgen uit handen van Karelien Druijff een kistje met streekproducten overhandigd. Hiermee was de eerste streekmarkt "Proef de Vallei" geopend.

 

Op elke laatste zaterdag van de maanden mei, juni, juli, augustus en september wordt de Streekmarkt "Proef de Vallei" rond de Grote Kerk in Barneveld gehouden. Maak kennis met en kom proeven van al het goede dat de streek te bieden heeft!

 

De deelnemers aan de streekmarkt zijn:

 • Biologische Tuinderij De Elzenkamp;
 • Vanelly (boerenkaas);
 • IJsboerderij De Oude Deel;
 • Van den Vis (eieren);
 • Tres Jolie (fruittuin);
 • Stroese Dame (geitenkaas);
 • De Bijenhof (honing);
 • 't Morgenrood (aardbeien);
 • Eco Fields (droge worst en biologische wijn);
 • Boerderijwinkel 't Paradijs;
 • Den Olden Florus (meel).


Tijdens de streekmarkt zijn de producten te proeven en te koop. Voor de kinderen is er een springkussen. De Streekmarkt "Proef de Vallei" is een initiatief van de Barneveldse Middenstand-vereniging (BMV) en de Denktank Klimaat & Duurzaamheid.

ZONDAG 25|05

STROE - Of u nu voor het eerst de MegapullStroe bezoekt, of u bent al vele malen geweest, het gaat nooit vervelen. Prachtige tractoren en vrachtwagens technische hoogstandjes, brullende motoren met duizenden pk's, het is en blijft een spectaculair topevenement.

 

Megapull Stroe beleefde dit weekend zijn 12e editie van Truck & Tractorpulling. Truck & Tractorpulling als sport heeft de afgelopen jaren een ware vlucht genomen in populariteit. Dit geldt ook voor de Megapull Stroe. De editie van 2011 staat in de top-drie van de NTTO. Voor de editie 2014 hebben ze in samenwerking met de NTTO een special vrijdagavond ingericht, puur voor Truckpulling. De zaterdag stond garant voor puur Tractorpulling-geweld met de mooiste classes.

 

Bijna 9000 bezoekers kwamen op dit evenement aan de Malenveld in Stroe af. Het weer was perfect en de organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd 12e editie.

DINSDAG 13|05

BARNEVELD - De zevende editie van Beurs Amalia is uit de startblokken. De verwachtingen voor de beurs, die van 24 tot en met 27 september 2014 wordt gehouden, zijn hooggespannen. Naar verwachting gaan er zich 260 standhouders presenteren en wordt de beurs bezocht door 35.000 bezoekers.

 

Na de lancering was 30 procent van de beursoppervlakte en 15 procent van het buitenterrein verhuurd. Bestuursvoorzitter Richard van der Zande haalde nog even een klein stukje geschiedenis op door te memoreren aan de eerste editie die vlak na de MKZ-crisis werd georganiseerd. ,,Eerst voor een heel beperkt aantal lokale bedrijven, maar we hebben de deur steeds verder opengedaan. Nu zijn we er achtergekomen dat juist ondernemers uit de wijde regio en verder het interessant vinden om zich op Amalia te presenteren.’’

 

Voor deze zevende editie is een volledig geautomatiseerd online inschrijfsysteem in het leven geroepen op www.beursamalia.nl. Deze module werd al druk bezocht door ondernemers die nu al een optie kunnen nemen op voor hen interessante posities op het beursterrein.’’ Ook de promotionele ondersteuning van de beurs mag indrukwekkend worden genoemd. ,,Standhouders presenteren zich niet alleen op de beursdagen zelf, maar ook in de aanloop ernaar komen ze volop in de picture’’, aldus Van der Zande. Met talloze reclamespotjes op de radio, 750 posters in driehoeksborden langs de invalswegen van regionale stadskernen, maar ook met 155.000 beurskranten die op strategisch geselecteerde postcodes worden bezorgd. Vanaf half augustus worden er 100.000 relatiekaarten verspreid. Daarnaast wordt er een uitgebreide advertentiecampagne opgestart. De organisatie steekt opnieuw de nek uit om deze beurs tot een succes te maken, zo gaf Van der Zande aan. Tijdens de zesde editie in 2012 viel er veel regen en dat was in bepaalde opzichten een domper. ,,We organiseren de beurs nu een aantal weken vroeger om de kans op beter weer te vergroten.’’ Het bestuur van de beurs bestaat dit jaar uit Richard van der Zande, Wim Top en Kees van Hierden. De standverkoop is voor deze editie geheel in handen van Bastiaan Vos (O-O-events). De communicatie en pr van het evenement is in handen van Wilhelm Beens.

 

Inschrijven voor de beurs kan op www.beursamalia.nl.

WOENSDAG 23|07

De gemeente Barneveld staat vandaag stil bij de Dag van Nationale Rouw vanwege het ongeluk met vlucht MH17 op donderdag 17 juli jl. Vandaag hangen evenals afgelopen vrijdag de vlaggen bij alle gemeentelijke gebouwen halfstok. Inwoners en ondernemers worden uitgenodigd dit ook te doen.

 

Het gemeentebestuur van Barneveld leeft van harte mee met de nabestaanden van de slachtoffers die het leven hebben gelaten na het verschrikkelijke ongeluk met het vliegtuig van Malaysia Airlines. Juist op een dag als vandaag – als hun geliefden naar Nederland worden gebracht – zal het verdriet in alle hevigheid voelbaar zijn.

 

Klokken

Vanmiddag – om precies te zijn: om 15.55 uur – luiden alle klokken in de gemeente Barneveld in verband met de verwachte aankomst van het eerste vliegtuig met de lichamen van de slachtoffers op Vliegveld Eindhoven. Vervolgens wordt daar een minuut stilte in acht genomen. Het gemeentebestuur nodigt inwoners uit om zich hierbij aan te sluiten.

 

Overige maatregelen

 • De carillons van de Oude Kerk aan het Torenplein en het gemeentehuis aan het Raadhuisplein zijn stilgezet;
 • De Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV) brengt vandaag geen muziek in het centrum ten gehore en heeft winkeliers gevraagd om 16.00 uur voor hun winkel te gaan staan en een minuut stilte in acht te nemen;
 • De kermisexploitanten in Voorthuizen nemen om 16.00 uur een minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp.

DONDERDAG 17|07

Barneveld MagazineBARNEVELD - In april 2014 viel het eerste nummer van het Barneveld Magazine in de gemeente Barneveld op de mat. Vele lezers lieten hun positieve reacties blijken.

 

De tweede uitgave van ons glossy magazine wordt vandaag bezorgd. Wij hopen dat deze tweede uitgave wederom een succesuitgave zal worden met veel mooie verhalen en reportages uit de regio. In deze editie staan diverse lokale evenementen centraal, zoals het 20-jarig jubileum van de Kootwijkerbroekse Dagen en de Ballonfiësta in Barneveld.

 

Een uitgebreide reportage over de make-over van Ester de Wit. Zij kreeg een compleet nieuwe look met dank aan schoonheidssalon Pure-Nature, Ami Kappers en La Posta Barneveld.

 

 

Agenda

Vandaag

10:00
Barneveld

Donderdag 31 juli

07:00
Barneveld

Donderdag 07 augustus

07:00
Barneveld

Donderdag 14 augustus

07:00
Barneveld

Donderdag 21 augustus

07:00
Barneveld

Woensdag 27 augustus

17:30
Barneveld

Headlines