donderdag 17 april 2014
Laatste 7 reacties
Zo meteen moeten er nog 3 bodyguards bij zo'n beeld staan anders word die...
het is al van de zotte dat ook een mooi beeld voorzien moet worden van een...
was dat nou Harrie Slinger? die ze in de boeien sloegen? of was `t tóch Gert...
Haha zagen alle inbrekers er maar zo uit was het makkelijk opsporen. bij...
heeeeeeeeeeeeelll slim
@Joh: Als u Nederlandse les op een reformatorische school heeft gehad, kunnen...
@Joh, Waarom reageer je zo gefrustreerd? Voel je je aangesproken? Ik...
Sinterklaas komt per helikopter aan bij De Essenburcht in Kootwijkerbroek
Sinterklaas komt per helikopter aan in Kootwijkerbroek
Laatste video


MAANDAG 25|11

TOP NIEUWS

KOOTWIJKERBROEK - Vanwege het drukke programma heeft Sinterklaas weinig tijd om te reizen. Daarom kwam Sinterklaas dit jaar in Kootwijkerbroek aan per helikopter!

 

Zijn paard Amerigo stond al klaar voor een rondgang door het dorp. Na de rondgang was het tijd voor een feest in De Essenburcht.

ZONDAG 17|11

BARNEVELD - Sinterklaas is zaterdagmiddag aangekomen in Barneveld. De goed heiligman arriveerde 13:30 uur per trein waar hij werd opgewacht door een grote groep kinderen en hun ouders.

 

Vanaf het station vertrok de Sint te paard en onder begeleiding van veel Zwarte Pieten richting het gemeentehuis. Burgemeester Asje van Dijk stond op het Raadhuisplein om de Sint welkom te heten. Ook hier stonden vele kinderen klaar om Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten op te wachten. Samen met de zwarte pietenband werden er door de kinderen sinterklaasliedjes gezongen waarna de Sint en zijn pieten nog een rondtocht door het dorp maakten.

ZONDAG 22|09

VOORTHUIZEN - Dit jaar bestaat Floralia 80 jaar en het thema was dan ook “Floralia, 80 jaar creatief“.

 

Hoogtepunt van het Floraliafestival is natuurlijk de middag,- en avondoptocht op zaterdag. In de avondoptocht konden de deelnemers zich extra creatief uitleven met gebruik van verlichting en zelfs laser en rook. Na de optocht was er nog feest op het festival terrein. Op zondag kan men hier de corsowagens nog eens van dichtbij bekijken.

 

Uitslag Corsowagens

 

Plaats

Corsowijk

Onderwerp

Punten

1

Wilbrinkstraat

De Mangrove

487

2

Zeeheldenbuurt

Het corso theater

474

3

Amachtsbuurt

Feestvarkens

450

4

Steenkamp – plein 1, 2 en 3

Ben ik in beeld

431

5

Molenkamp

80 jaar Floralia creatief

428

6

School-, kerkstraat, Roeleneng

Van Ganzenveer naar Laptop

407

7

De Wheem

Future goes back

400

8

De Kromme Akker

Cupcakes!!

392

ZONDAG 15|09

STROE - Zaterdag 14 september werd in Stroe door de JHP (Joint Helicopter Pilots) voor het eerst de Dutch Heli Day georganiseerd.

 

De Dutch Heli Day is een dag bedoeld om het publiek kennis te laten maken met helikopters en de piloten. Er waren 17 helikopters aanwezig, van een kleine éénpersoons tot een grote offshore helikopter. Speciaal was de Alouette III-helikopter van de Koninklijke luchtmacht. De hoofdtaak van de Alouette III bestaat uit het uitvoeren van Royal Flights en VIP-vluchten.

 

De ANWB Medical Air Assistance was aanwezig met de PH-EMS. Een traumahelikopter van het type Eurocopter EC-135. De PH-EMS is op dit moment in gebruik als trainingshelikopter voor de piloten van het Mobiel Medisch Team (MMT) op Lelystad Airport.

 

De hele dag door werden demonstraties gegeven met modelhelikopters. Ondanks de regen in de ochtend was de eerste Dutch Heli Day met meer dan 3000 bezoekers zeer geslaagd en is het zeker voor herhaling vatbaar!

WOENSDAG 21|08

BARNEVELD - De 30e editie van de Barneveldse ballonfiësta is perfect van start gegaan.

 

Door het prachtige weer konden alle 35 ballonnen opstijgen inclusief de special shapes. De 50 meter hoge sneeuwwitje beleefde wat benauwde momenten tijdens de landing maar werd toch veilig naast het spoor aan de Baron van Nagellstraat aan de grond gezet.

 

De ballonnen kwamen na de landing weer terug voor de spectaculaire nightglow en lasershow. Drie ballonnen vertrokken daarna voor een nachtvlucht. Na een afstand van 115 kilometer in 7:10 uur zijn ze geland in de buurt van Smilde in de provincie Drenthe.

 

U kunt dit evenement nog bezoeken tot en met zaterdag 24 augustus.

ZONDAG 16|02

Tsjeetje, wat staat daar nou weer. Waarom heeft ze die naam nou voor deze column verzonnen! Wat blaast die hoog van de toren zeg. Je zal maar denken dat je een bolleboos bent.

 

Dit zijn echt enkele reacties die ik me kan voorstellen. Wat een naam.

 

Toch komt die niet zomaar uit de lucht vallen. Het is de naam van een van de documenten wat aangeleverd moet worden ten behoeve van de aanbesteding van AWBZ zorg voor 2014. En die aanbesteding AWBZ 2014 is nu net waar we deze weken druk mee zijn.

 

De aanbesteding is me een klusje wel. Het zorgkantoor wil een scala aan formulieren ontvangen om te kunnen beoordelen welke aanbieders het volgende jaar mogen declareren en een contract krijgen.

 

Geen contract betekend niet door kunnen groeien als bedrijf en moeten declareren via een collega bedrijf. (en raad eens waar dan een groot deel van de inkomsten blijven?)

 

Voor 2013 hebben wij bij Menzis een contract aangeboden gekregen als een van de weinige zelfstandige thuiszorgorganisaties. Daar zijn we heel trots op. Het maakt dat we als "echte" en volwaardige organisatie in deze regio kunnen werken en kunnen uitbreiden. Het is nog steeds een kroon op een paar jaar keihard werken met het hele team.

 

Met de Alarmering hebben we begin dit jaar een stap gezet naar veiligheid en zekerheid voor onze cliënten. De Alarmering gaat ook zeker uitgebreid worden. Ook in de thuiszorg blijven we innoveren en nieuwe wegen vinden voor de beste oplossingen voor onze cliënten.

 

U denkt dat de overheid voor alles zorgt en dat de rekening voor zorg betaald wordt? Ik kan u uit de droom helpen. Achter het hele systeem van "gratis" zorg en welzijn schuilt een woud aan regels, een web van contacten die elkaar wel of niet iets toespelen, het kunnen dwarsbomen van andere organisaties.

 

De zorg is een keiharde wereld van bestuursleden, controllers en managers die flinke salarissen verdienen en dit ook in stand willen houden. De zorg is een sluwe wereld van marketing, het hebben van invloeden op de juiste positie en de juiste poppetjes op de juiste plaats neer kunnen zetten. Het is net zo commercieel als het bedrijfsleven geworden door de jaren heen.

 

U denkt dat ik overdrijf? Kom maar eens een keer achter de schermen gluren. De enorme drijfveer waarom ik mijn bedrijf destijds ben begonnen is het gedrocht AWBZ waarin mensen nummers zijn die gemeenschapsgeld kosten.

 

Maar eerst de aanbesteding 2014 schrijven, uitwerken, informatie vergaren, intekenen, aanleveren. Deze week werk ik om de hele door mij verafschuwde bureaucratische structuur voor ons op orde te krijgen. Juist om door te kunnen gaan met innoveren en de rest van het jaar er wel te zijn voor onze cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers, medewerksters.

 

Nu zweten en zwoegen om de rest van de weken van het jaar te doen waar wij met ons team goed in zijn: de mens voor de organisatie te stellen. De vraag achter de mens begrijpen en meezoeken naar oplossingen. De teams werken lekker door en Renate buffelt verder achter het computerscherm.

 

Nog even doorbijten.... Dan mag ik weer!

MAANDAG 16|12

Regelmatig worden we gebeld met een vraag over personenalarmering.

 

Vaak kinderen die ongerust zijn over een van de ouders, want: thuis blijven wonen en ouder worden vraagt wel wat aanpassingen. Wat voorheen zo vanzelfsprekend was, hoeft vandaag de dag niet meer vanzelf te zijn.

 

Mensen die ouder worden moeten vaker in de nacht naar toilet, de slaapbehoefte neemt vaak af, stramheid in de ledematen, duizeligheid bij te snel opstaan....

 

Overdag kan er gestruikeld worden over kleedjes, stoeptegels, niet lekker worden....

 

En dan hebben we t nog niet over medicijnen die als bijeffect hebben dat ze duf en traag maken.

 

Een halsketting of horloge met een alarmknop kan dan uitkomst bieden. Stel dat iemand valt, niet lekker wordt of er is iets aan de hand.... Dan is het erg fijn als er iemand hulp komt bieden.

 

Hetzij een ambulance, hetzij de thuiszorg of familie. Alles is te regelen, en dat geeft toch een prettig gevoel van veiligheid!

 

Neem pakweg een 70 jaar geleden, toen was het gebruikelijk dat mensen bij elkaar in huis woonden, of in kleinere gemeenschappen. Ouderen, kinderen, kleinkinderen, misschien zelfs een achterkleinkind... dicht bij elkaar, volop sociale controle en altijd wel iemand in de buurt die een oogje in het zeil hield.

 

Was dat beter dan nu? Pfoe dat valt te bezien.

 

Sommige mensen die we in de wijk tegenkomen, kunnen smakelijk en beeldend vertellen over vroeger. Lief en leed dicht bij elkaar gebracht tegen de tijdgeest van toen.

 

Mw vd P. had midden in de oorlog haar eerste kind gebaard en het was ijzig koud. Er was helemaal niets te krijgen, het kindje was veel te klein en vrij zwak bij de geboorte. De timmerman op het dorp heeft dezelfde avond een kist getimmerd met onderin een lade voor een paar kruiken. Een eigen couveuse voor dit kleintje. Ab is ondertussen weldoorvoed en een flinke vent. Mw vd P straalt iedere keer als ze dit verhaal verteld. Zou tegenwoordig de timmerman nog snel een dergelijk kistje in elkaar zetten voor een klein kereltje?

 

Veel dames verhalen van de woningnood na de oorlog. Er was geen woonruimte en veel mensen hebben tijdelijk bij ouders, tantes of oma en oma ingewoond compleet met een of twee (klein) kinderen. Het aanpassen en de ellende sijpelt door veel van die verhalen. De dames werden vaak geacht het huishouden te doen en wat zullen er vaak irritaties geweest zijn! Bij bijna niemand klinkt heimwee terug naar die tijd. Wat waren ze blij te kunnen verhuizen naar een eigen huisje.

 

Bij mw van H. werd opeens een tweeling geboren terwijl ze van niets wist. Het waren het vierde en vijfde kind, dus druk had ze het wel met alle was en het huishouden. Haar ouders en mensen in de buurt hebben als de bliksem gezorgd voor meer luiers en de andere kinderen opgevangen. Ze kan er nu om lachen, maar ze zal best geschrokken zijn op dat moment!

 

Sociale controle en het oog op elkaar houden sijpelt door in alle verhalen. De mooie herinneringen, maar ook de armoede en machteloosheid waar mensen voor stonden. Uiteindelijk kun je nooit met iedereen goed opschieten. Nu niet en toen niet.

 

Sociale controle is mooi zolang het niet knelt of gedwongen is.

 

Het is goed dat mensen keuzevrijheid hebben. Ook bij het ouder worden. En ondertussen zijn er boeken vol te schrijven over verhalen van vroeger!

Agenda

Vrijdag 18 april

15:00
Barneveld

Vrijdag 23 mei

19:00
Stroe