donderdag 03 september 2015
1/1
TOP NIEUWS

VANDAAG 03|09

BARNEVELD -Het zogenaamde 'preferentiebeleid' van de zorgverzekeraars is een belangrijke oorzaak hiervan. Wanneer het merk dat zij vergoeden niet leverbaar is, ontstaat er direct een lastige situatie. In de meeste gevallen lukt het de apotheek om direct een ander merk te leveren. Zo komt de therapie van een patiënt niet in gevaar. In sommige gevallen is dit echter niet mogelijk, simpelweg omdat er geen volwaardig alternatief beschikbaar is.

In die gevallen geeft een fabrikant altijd wel een verwachte levertijd aan. De praktijk leert echter dat deze datum vaak opschuift. Als apotheek kunnen we ...

GISTEREN 02|09

BARNEVELD - Bij de archeologische opgravingen in het gebied waar het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-Zuid wordt ontwikkeld, zijn afgelopen week bijzondere vondsten gedaan. Zij geven een nieuwe kijk op de geschiedenis van dit gedeelte van de Gelderse Vallei. Op zaterdag 12 september 2015 is er – mede in het kader van Open Monumentendag – opnieuw de mogelijkheid om de archeologische vindplaats te bezoeken. Medewerkers van de gemeente Barneveld en het archeologisch bureau Archol geven tekst en uitleg.

Het gebied rond het huidige Harselaar-Zuid was lange tijd onbewoond door het drassige ...

GISTEREN 02|09

ZWARTEBROEK - De nieuwe woonwijk Dwarsakker in Zwartebroek krijgt straatnamen die verwijzen naar de veengeschiedenis van Zwartebroek. Dat heeft het college van B&W besloten. Enkele jaren geleden – toen de eerste plannen voor de wijk werden gepresenteerd – heeft een groot aantal inwoners van Zwartebroek straatnaamsuggesties ingediend. Op basis daarvan én gezien de ligging van de woonwijk, is gekozen voor straatnamen die een relatie hebben met de veenderijen die op deze plek lagen.

Het woningbouwplan Dwarsakker maakt – na vele jaren – weer een dorpsuitbreiding voor Zwartebroek ...

1/1

ZONDAG 30|08

BARNEVELD - We hebben een winnaar! Joyce Scheffer heeft de Koksmuts gevonden.

Joyce had na het beantwoorden van de vragen van dag 1 en 2 de juiste letters verzameld en kreeg vandaag, na het invullen van 'Landgoed Schaffelaar' op de website, de locatie van de Koksmuts.

"Binnen 10 minuten nadat jullie de aanwijzingen op de website gepost hadden, was ik ter plaatse!" vertelt ze ons. "Wel dacht ik nog even dat ik verkeerd zat, want de 25 meter had ik goed ingeschat, maar voor mijn gevoel lag hij verder dan 5 meter het bos in".

Joyce wint een diner voor twee bij Sloop Steak & Meer in ...

ZATERDAG 29|08

BARNEVELD - Deze zomer onderging Kasteel De Schaffelaar van binnen een grote restyling. Alle zalen hebben een warme en sfeervolle uitstraling gekregen, mede door het gebruik van lichte kleuren, romantische meubels en accessoires van natuurlijke materialen.

Vandaag was de feestelijke heropening en veel mensen maakte gebruik van de mogelijkheidrond te lopen door het kasteel en alle vernieuwdezalen eens rustig te bekijken.

Je kon je culinair laten verrassen door de smaakmeesters van De Preuverie en er waren diverse optredens.

GISTEREN 02|09

STROE - De organisatie heeft moeten besluiten om de Dutch Heli Day 2015 van zaterdag 5 september NIET door te laten gaan. Door de vele regen die er afgelopen week is gevallen, is het terrein op dit moment al erg nat.

Vanmorgen is er overleg geweest met het KNMI en de verwachting is dat er de komende dagen nog veel buien volgen tot en met zaterdag. Hierdoor is de verwachting dat het Dutch Heli Day terrein en de parkeerterreinen slecht begaanbaar zijn, zeker in combinatie met de te verwachten duizenden bezoekers. De organisatie staat voor een kwalitatief hoogwaardig evenement en dat kunnen ze ...

GISTEREN 02|09

GEMEENTE BARNEVELD - Vanaf de Apeldoornsestraat in Voorthuizen wordt een rode kater vermist die luistert naar de naam Floris.

Op de Barnseweg in Barneveld is een zwart/witte kater aan komen lopen. De kater draagt een rode halsband.

Heeft U informatie over deze huisdieren? Bel dan met 088-0063311 of mail naar nijkerk@amivedi.com

Agenda

Woensdag 02 september

17:00
Barneveld

Zaterdag 05 september

09:00
Stroe

Zaterdag 05 september

13:30
Barneveld

Zaterdag 10 oktober

10:00
Barneveld

Zaterdag 31 oktober

21:30
Achterveld
Zwarte Piet is...
Lokaal Adverteren