zaterdag 31 januari 2015

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Laatste 5 reacties
Beste, er waren veel meer inschrijvingen dan u omschrijft in bovenstaand...
Wij zoeken voor eons LeF festival in de Glind op 7 juni tussen 13.00-13.40...
Zo meteen moeten er nog 3 bodyguards bij zo'n beeld staan anders word die...
het is al van de zotte dat ook een mooi beeld voorzien moet worden van een...
was dat nou Harrie Slinger? die ze in de boeien sloegen? of was `t tóch Gert...
Zwembad De Heuvelrand start de eerste activiteit
Zwembad De Heuvelrand start de eerste activiteit
Laatste video


ZONDAG 18|01

TOP NIEUWS

BARNEVELD - Voor het derde opeenvolgende jaar presenteert De Harmonie Meistro: zes regionale ondernemers dirigeren het Barnevelds Philharmonisch Orkest en worden daarbij beoordeeld door een vakkundige jury. De ondernemers hebben het orkest nog niet eerder gedirigeerd. Het publiek maakt hun debuut als dirigent van het orkest dus live mee.

 

Iedere deelnemer mag twee nummers dirigeren. Na de eerste ronde is er een pauze waarin de deelnemers door orkestleden worden gecoacht in hun manier van dirigeren. Zij kunnen in de tweede ronde het geleerde in de praktijk brengen.Na afloop van ieder stuk beoordeelt de jury de deelnemers met een geheel cijfer tussen 1 en 10. Van de twee deelnemers met het hoogste totaal aantal jurypunten bepaalt het publiek de uiteindelijke winnaar.

 

De deelnemers van Meistro 2015 zijn;

  • Kees Heek – De Meerwaarde
  • Herman Blokland – Partycentrum 't Hoefslag
  • Jan Post – Post Advocaten
  • Herman Zondag – AFAS
  • Yvette Nebbeling – GoedYD
  • Petra Kuhlman – Grand Café Kuhlman

 

Meistro vindt plaats op maandag 9 februari 2015 in het Schaffelaartheater Barneveld. De avond begint om 20:00 uur. Kaarten kunt u hier bestellen en kosten € 5,-.

DINSDAG 02|12

VOORTHUIZEN - Dinsdagochtend 2 december zat wethouder Van Daalen al vroeg achter de kassa van zwembad De Heuvelrand om kaartjes aan de eerste bezoekers te overhandigen. Mevrouw Mies Kleihorst nam om 8.40 uur het eerste kaartje in ontvangst. Daarna ontving ze uit handen van wethouder van Daalen en locatiemanager Berry Werkman van Optisport Barneveld B.V. een bos bloemen en een cadeaucheque voor een jaar lang gratis zwemmen in zwembad De Heuvelrand. Na deze feestelijke ontvangst begon om 9 uur 's ochtends de eerste activiteit in het zwembad: meer bewegen voor ouderen (MBVO). Alle veertig beschikbare plaatsen waren bezet. 

 

Deelnemers aan deze activiteit nemen gratis deel en hebben zich hiervoor moeten aanmelden. In de maand december draait het zwembad namelijk nog niet volgens het reguliere rooster. Vanaf 2 december kunnen bezoekers drie weken lang op specifieke dagen en tijden gratis kennismaken met zwembad De Heuvelrand. Het zwembad draait dan een periode op proef. Zaterdag 20 december is dan de officiële opening met daaraan sluitend een leuke feestweek met tal van activiteiten.

ZATERDAG 22|11

BARNEVELD - In Barneveld wordt vandaag, zaterdag 22 november 2014, een bedrijf met 8000 eenden uit voorzorg geruimd. Uit onderzoek is gebleken dat dit bedrijf is bezocht door een vrachtwagen die eerder het besmette eendenbedrijf in Kamperveen had aangedaan. Er zijn op dit moment gelukkig géén verdenkingen van vogelgriep in Barneveld. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken vanmorgen bekendgemaakt.

 

Staatssecretaris Dijksma wil gezien de ligging van het eendenbedrijf in het pluimveerijke Barneveld geen enkel risico nemen. Het gaat om een bedrijf aan de Valkseweg in Barneveld.

 

Staatssecretaris Dijksma: “Voor de agrarische ondernemers en hun dieren is de huidige vogelgriep ronduit verschrikkelijk. Het is daarom noodzakelijk om al het mogelijke in het werk te stellen om een uitbraak zoals in 2003 te voorkomen.”

 

Er zijn op dit moment geen verdenkingen van vogelgriep in Barneveld.

 

Update

13:45 uur Busjes met medewerkers en arts zijn gearriveerd. Ruiming is begonnen.

13:52 uur Twee tankwagens met koolstofdioxide zijn zojuist aangekomen op de eendenboerderij.

17:10 uur Beide tankwagens met koolstofdioxide zijn vertrokken en het ruimen van de dieren zal binnen enkele tijd plaatsvinden.

ZONDAG 16|11

NEDERLAND - Zondagmorgen is vastgesteld dat de vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Hekendorp (gemeente Oudewater)  de hoog pathogene variant blijkt te zijn. De hoogpathogene variant van vogelgriep is zeer besmettelijk voor gevogelte. Voor kippen is deze variant dodelijk. Vogelgriep is een zoönose, wat betekent dat de besmetting van dier op mens kan worden overgebracht. Om die reden worden beschermende maatregelen getroffen voor mensen die in direct en intensief contact kunnen komen met besmet pluimvee. Ook wordt een tijdelijke standstill voor pluimveebedrijven en gemengde bedrijven met pluimvee in heel Nederland afgekondigd. Het ministerie maakt zo snel mogelijk een telefoonnummer bekend.

 

Zoals gisteren al gemeld, wordt het bedrijf geruimd. Het gaat om een pluimveebedrijf met zes stallen met in totaal rond 150.000 legkippen. Dit bedrijf heeft geen buitenuitloop. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

 

Standstill pluimveevervoer heel Nederland

Vanaf zondag 16 november 2014 om 11.30 uur geldt een totaal vervoersverbod voor pluimvee en ander gevogelte, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel van pluimveebedrijven. Ook voor gemengde bedrijven met pluimveehouderij geldt een vervoersverbod, eveneens voor andere dieren en mest van andere dierenvan die bedrijven. Dit verbod geldt voor maximaal 72 uur. Voor deze periode is tevens een ophok- en afschermplicht voor pluimvee en ander gevogelte in heel Nederland ingesteld.

 

Vanwege het hoge besmettingsgevaar wordt deze standstillperiode ingesteld. In deze periode geldt ook een bezoekersregeling op alle pluimveebedrijven en gemengde bedrijven met pluimvee. Tevens geldt voor heel Nederland een jachtverbod op alle dieren. Ook geldt een verzamelverbod en tentoonstellingsverbod voor pluimvee en ander gevogelte. De verplichtingen gelden ook voor hobbydierhouders van pluimvee en ander gevogelte.

 

Voor pluimveebedrijven in een zone van ruim 10 kilometer rond het bedrijf in Hekendorp geldt het vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel in principe voor 30 dagen. Binnen dit gebied liggen 16 andere pluimveebedrijven. De beperkingen gelden ook voor gemengde bedrijven met pluimveehouderij. Het verbod geldt ook hier voor andere dieren en mest van andere dieren. Deze bedrijven worden bemonsterd en onderzocht op vogelgriep. Voor deze bedrijven geldt voor deze hele periode een bezoekersregeling en ook dienen hier extra hygiënemaatregelen in acht te worden genomen.

ZATERDAG 15|11

BARNEVELD - Sinterklaas was nog maar net aangekomen in Gouda of hij moest al de trein richting Barneveld.

 

Om 13:30 uur kwam de goedheiligman aan op station Barneveld Centrum en werd verwelkomd door een grote groep kinderen met hun ouders. Hierna ging de Sint te paard richting het gemeentehuis begeleid door de harmonie, zwarte pieten en kinderen. Op het Raadhuisplein werd Sinterklaas officieel ontvangen door wethouder van den Hengel. Sinterklaas kreeg hier ook de sleutel van het Sinthuis, waar hij de komende tijd zal logeren. 

DONDERDAG 29|01

BARNEVELD - In verband met werkzaamheden rijden er op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari 2015 op de Valleilijn geen treinen; Connexxion vervoert de reizigers dan per bus. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

 

Ook in de nacht van zaterdag 7 februari op zondag 8 februari 2015 rijden er geen treinen. Van Amersfoort naar Ede-Wageningen rijden alle treinen nog volgens dienstregeling. De treinen Ede-Wageningen vertrek 0.55 uur, 1.25 uur en 1.55 uur naar Amersfoort rijden niet; Connexxion vervoert de reizigers dan per bus. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

 

Station Barneveld Zuid

Maandag 2 februari 2015 wordt het station Barneveld Zuid officieel geopend. U kunt dan met de Valleilijn reizen via Barneveld Zuid, maar u bent ook welkom om kennis te komen maken met het nieuwe station. De officiële opening is om 08.00 uur. Tussen 08.00 en 16.00 uur staat er voor u een kopje koffie klaar met een kleine versnapering. De medewerkers van Ons Bedrijf Barneveld helpen u op weg en gaan graag met u in gesprek hoe zij u verder van dienst kunnen zijn op dit nieuwe station.

 

U kunt uw auto parkeren bij station Barneveld Zuid, maar ook fietsers kunnen hun fiets kwijt in de uitgebreide fietsenstalling. De toezichthouders van RuiterWerkt houden de fietsenstallingen op orde; net zoals op de stations Barneveld Noord en Barneveld Centrum.

DONDERDAG 29|01

Barneveld MagazineBARNEVELD - Vandaag valt het nieuwe Barneveld Magazine weer op de deurmat. In deze eerste editie van het tweede jaargang vertelt Ellen Alders van Welzijn Barneveld over de saamhorigheid in onze mooie gemeente. We laten vier leden ondernemersvereniging JOS aan het woord en natuurlijk hebben we weer een zeer geslaagde make-over.

 

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld. Elk kwartaal gaat het Barneveld Magazine in op zaken die binnen de gemeente spelen of op landelijk niveau onder de aandacht zijn en naar de gemeente Barneveld worden vertaald. Dit gebeurt vaak d.m.v. thema’s die in het blad worden opgenomen. Naast actualiteit is er ruimte voor bedrijven om te adverteren of een advertorial te plaatsen over zaken die binnen hun onderneming spelen, er zijn 4 columnisten en elke editie staat er een lokale persoonlijkheid centraal.

 

Barneveld Magazine wordt in een oplage van 21.400 exemplaren huis aan huis verspreid. Als u geen magazine heeft ontvangen neemt u dan contact met ons op. U kunt de laatste editie ook altijd digitaal lezen op www.barneveldmagazine.nl.

Agenda

Donderdag 05 februari

21:30
Barneveld

Maandag 09 februari

20:00
Barneveld

Vrijdag 20 februari

18:00
Kootwijkerbroek

Woensdag 25 maart

12:00
Barneveld

Headlines