vrijdag 12 februari 2016
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 11|02

REGIO - In de komende jaren verliezen steeds meer boerderijen en stallen in de Regio's Amersfoort en FoodValley hun agrarische functie. Gemeenten in beide regio's slaan de handen ineen om agrarische leegstand aan te pakken. Afgelopen woensdag overhandigden wethouders Gijs de Kruif van Woudenberg en Willemien Vreugdenhil van Ede een pamflet aan gedeputeerden Bart Krol, provincie Utrecht, en Jan Jacob van Dijk, provincie Gelderland. Hierin vragen de regio's beide provincies om actief samen te werken aan nieuwe oplossingen.


Tot 2030 komt in de regio's Amersfoort en FoodValley naar schatting ...

1/1

WOENSDAG 10|02

GEMEENTE BARNEVELD - Vanaf de Lankerseweg in Voorthuizen wordt Rakker vermist. Rakker is een schildpadpoes met wit. Vanaf de Drieenhuizenweg in Kootwijkerbroek wordt een drie kleurige terrier vermist. Het is een reu en zijn naam is Jacky. Een cypers/bruin/witte kater Bliksem wordt vermist vanaf de Zomertuin in Barneveld. De cypers/grijze poes Felix wordt vermist vanaf de Stationsweg. In Zwartebroek is men op zoek naar Minou. Minou is een cypers/bruin/witte poes. Minou wordt vermist vanaf de A. van Meerveldstraat.

Gevonden

Gevonden in Voorthuizen op de Rijksweg: Cypers/grijs/bruin/witte kat.

...

DONDERDAG 04|02

BARNEVELD - Vandaag zijn de winnaars van Kunst in de Etalage bekend gemaakt.

De winnaar van de mooiste etalage is gekozen door het publiek wat zijn stem uit mocht brengen voor de mooiste etalage en door een deskundige vakjury bestaande uit Juryvoorzitter Margot Welle (Directeur Museum Nairac) Erik Worm (Directeur Bibliotheek Barneveld) en Henk Moes (Directeur Schaffelaartheater Barneveld).

Zowel publiek als jury is het unaniem eens over de winnaar, De Jonge Woont in combinatie met kunstenaar Herna van Dronkelaar.

Opdracht was om de etalage zoveel mogelijk op de kunst af te stemmen. De Jonge ...

1/1

DONDERDAG 28|01

BARNEVELD - Op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari speelt Toneelgroep Podium Barneveld de internationale hitkomedie ‘Boeing Boeing’. De afgelopen maanden is door de ervaren leden intensief gerepeteerd.

Hoofdpersoon in ‘Boeing Boeing’ is Bernhard, een succesvolle reclameman. Hij geniet van het leven in zijn luxe Amsterdamse appartement. Dat genieten doet hij niet alleen, maar samen met zijn 3 verloofdes. Op een slimme manier zorgt Bernhard ervoor dat zijn verloofdes niet van elkaars bestaan afweten. Het enige wat hij moet doen is de vluchtschema’s nauwkeurig in de gaten houden. Zijn ...

WOENSDAG 27|01

VOORTHUIZEN - Op woensdag 27 januari bereikte de nieuwbouw van de zes seniorenappartementen en twee seniorenwoningen aan de Nieuwe Kampstraat in Voorthuizen, het hoogste punt.

Geheel volgens traditie bij een gelegenheid als deze, trakteerde opdrachtgever Woningstichting Barneveld de werknemers van bouwbedrijf Van Wijnen uit Harderwijk op patat ‘met’ en frisdrank. Woningstichting Barneveld verwacht dat de toekomstige bewoners in juli van dit jaar hun intrek kunnen nemen in de appartementen.


De bouw van de huurappartementen en twee-onder-één-kapwoning startte in september 2015 en loopt ...

GISTEREN 11|02

BARNEVELD -Het college van burgemeester en wethouders wil het te lenen bedrag voor de duurzaamheidslening verhogen naar € 25.000,-. Behalve inwoners, moeten dadelijk ook culturele instellingen en sportverenigingen met een eigen accommodatie een aanvraag voor de lening kunnen doen. Barneveld werkt hard aan een energiezuinige gemeente en stimuleert daarom verschillende initiatieven om energie te besparen en om de duurzaamheid te bevorderen. Met het aanpassen van de duurzaamheidsverordening wil de gemeente de drempel nog verder verlagen om duurzame investeringen in een woning of ...

WOENSDAG 10|02

BARNEVELD -Helaas heeft de Stichting De Passie Barneveld moeten besluiten om de vierde editie van De Passie niet dit jaar, maar volgend jaar in de aanloop naar Pasen te laten plaatsvinden. Redenen hiervoor zijn van logistieke en financiële aard.

In de afgelopen drie edities van De Passie Barneveld is het iedere keer weer gelukt om een programma neer te zetten van professionele kwaliteit. Dit alles met de inzet van lokale zangers, muzikanten en een groot aantal vrijwilligers. Hiermee is De Passie voor veel Barnevelders een vast onderdeel geworden in de voorbereiding op Pasen. Tijdens de ...

Agenda

Ik rem altijd voor flitsers, ook al rijd ik niet te hard
Lokaal Adverteren