maandag 27 juni 2016
TOP NIEUWS

DONDERDAG 23|06

BARNEVELD - Dinsdag 21 juni kwam de ballonactie van Jumbo Barneveld op een geweldige manier tot een officieel einde. Maar liefst 26 gelukkige Jumbo-klanten gingen in twee Jumbo-ballonnen de lucht in.

 

De reacties waren overweldigend. De vaart startte in Barneveld en ging onder andere over het Wekeromse zand en Paleis het Loo. Uiteindelijk belandden de manden in een vers gemest weiland in Apeldoorn! De medewerkers van Ballonvaartcentrum van Manen hebben ervoor gezorgd dat iedereen een fantastische avond heeft gehad.

1/1

WOENSDAG 22|06

BARNEVELD - De gemeente Barneveld organiseert op maandagavond 27 juni 2016 een inloopbijeenkomst voor belangstellenden over de bouw van de Harselaartunnel. Volgend jaar – rond deze tijd – wordt gestart met de bouw van de tunnel. De komende periode worden verdere voorbereidingen getroffen, waaronder het aanbesteden van de tunnelbouw.

De bouw van de Harselaartunnel is één van de grootste wegwerkzaamheden die in Barneveld wordt uitgevoerd en heeft veel gevolgen voor het verkeer en de bereikbaarheid van Barneveld, Harselaar en Voorthuizen. De gemeente Barneveld bereidt zich daarop ...

1/1

WOENSDAG 22|06

DEN HAAG - Een Barneveldse delegatie reisde dinsdag 21 juni af naar Den Haag om leden van de Tweede Kamer een petitie te overhandigen voor een snelle aanpak van knooppunt A1/A30 bij Barneveld.

 

De aanpak van de aansluiting A1/A30 bij Barneveld is van belang voor de bereikbaarheid van Regio FoodValley en Barneveld én draagt bij aan een robuuste bereikbaarheid van Midden-Nederland. Dat zeiden vertegenwoordigers van overheden, ondernemers en transportorganisaties bij het aanbieden van de petitie ‘Aanpak Aansluiting A1/A30’ aan de Vaste Kamercommissie Infrastructuur & Milieu ...

DINSDAG 21|06

BARNEVELD - Ouders rijden tegenwoordig af en aan naar frisfeesten in de regio zoals 'Hent uut Zaand' in Wekerom of 'Bollee' in Rhenen. "Waarom kan dit niet in Barneveld?" Dacht een aantal van hen en dit was aanleiding om met lokale partijen de koppen bij elkaar te steken. Resultaat: het eerste frisfeest van Barneveld is gepland op vrijdag 1 juli 2016 met als titel 'LOS'. Het doel is een leuke avond voor tieners uit de regio zonder winstoogmerk en uiteraard zonder alcohol. Vier het einde van het schooljaar met LOS!

 

Met de aangescherpte alcoholwetgeving is er voor de jeugd ...

MAANDAG 20|06

BARNEVELD - De gemeente Barneveld heeft duurzaamheid en energie besparen hoog in het vaandel staan. De gemeente stimuleert duurzaamheid bij inwoners en ondernemers, en kijkt ook naar wat ze zelf kan doen. Zo ging de gemeente al eerder over op led-verlichting in de gemeentelijke gebouwen en werden zonnepanelen op de daken van deze gebouwen geïnstalleerd. Ook rijden er al enkele jaren zeven gemeenteauto’s op groengras rond. “Op deze manier verduurzamen we ons energieverbruik en verminderen we het daarnaast ook. Daarmee komen we een stapje dichter bij het realiseren van de ...

VRIJDAG 24|06

Wachten op een telefoontje... Vorige week was het voor honderden jongens en meiden in Barneveld een spannende dag. Geslaagd? Een her? Of gezakt? Voor de meesten was er goed nieuws en kon de vlag mét schooltas uit. Voor anderen is het nog even blokken en voor een aantal is het volgend jaar hopelijk zover dat die schooltas aan de vlaggenmast kan. Hét signaal dat déze schoolperiode voorbij is. De schooltas die de afgelopen jaren dagelijks meeging: met agenda, smartphone en schriften, maar ook met boeken. Het ene boek zal meer hebben aangesproken dan het andere.

 

We hebben ...

WOENSDAG 22|06

BARNEVELD - In de maanden juli en augustus introduceert Connexxion de gezinskaart Valleilijn. Gezinnen (max. 2 personen van 12 jaar en ouder en max. 4 kinderen t/m 11 jaar) kunnen daarmee in deze maanden voor € 10 een hele dag onbeperkt reizen op de Valleilijn. Deze voordelige kaart is uitsluitend geldig op de Valleilijn tussen Amersfoort en Ede-Wageningen, niet op andere treintrajecten en ook niet op de bus.

 

In de weekenden van 23 op 24 juli en 30 op 31 juli rijden er vanwege werkzaamheden bussen in plaats van treinen tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. Uiteraard geldt de ...

Agenda

Vandaag

19:30
Barneveld

Vrijdag 01 juli

20:00
Barneveld

Zaterdag 02 juli

08:00
Voorthuizen

Zaterdag 02 juli

13:00
Voorthuizen

Zaterdag 02 juli

19:00
Stroe

Zondag 03 juli

19:00
Voorthuizen
Waar bent u het gelukkigst?
Lokaal Adverteren