donderdag 21 augustus 2014

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Laatste 5 reacties
Beste, er waren veel meer inschrijvingen dan u omschrijft in bovenstaand...
Wij zoeken voor eons LeF festival in de Glind op 7 juni tussen 13.00-13.40...
Zo meteen moeten er nog 3 bodyguards bij zo'n beeld staan anders word die...
het is al van de zotte dat ook een mooi beeld voorzien moet worden van een...
was dat nou Harrie Slinger? die ze in de boeien sloegen? of was `t tóch Gert...
Publiek geniet van het Schaffelaartheater jubileumweekend
Publiek geniet van het Schaffelaartheater jubileumweekend
Laatste video


VRIJDAG 01|08

TOP NIEUWS

BARNEVELD - Opgetogen gezichten aan de keukentafel bij Pure Nature. We zitten aan de koffie en bespreken het plan van vandaag. Ester de Wit zal een make-over ondergaan. 'De droom van iedere vrouw', zegt ze stralend.

 

Schoonheidsspecialiste Angela van Maanen is er klaar voor. Ester: 'Toen ik won, dacht ik direct: superleuk! Een make-over winnen. Wat wil je nog meer?! Fantastisch om zo'n dag te ondergaan en onder handen te worden genomen. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden.' Angela runt al enige jaren Pure Nature: schoonheidssalon, pedicure en wimpersalon in-één op de Burgt. In de praktijk vinden gezichtsbehandelingen plaats. Deze zijn volledig of gedeeltelijk, bijvoorbeeld alleen epileren. Pure Nature is ook dé plek voor voetverzorging, juist voor de diabetische en reumatische voet, en diverse wimperbehandelingen.

 

Dit is de eerste stop vandaag. Angela zal het essentiële voorwerk doen: 'Ik verricht een gezichtsbehandeling. Eerst een dieptereiniging voor het verwijderen van onzuiverheden, daarna epileren, massage en tenslotte een masker en make-up. Het is belangrijk dat er later, wat betreft kapsel en kleding, nog keuzes gemaakt kunnen worden. Wat ik doe, moet dus overal bij kunnen passen.'

 

Ester ligt relaxed onder een handdoek op de uitgeschoven behandelstoel, de ogen gesloten. 'Dit is even pijnlijk, het epileren. Maar ik kijk uit naar de massage: heerlijk!' Angela plukt zelfverzekerd de haartjes boven de ogen weg. Op de achtergrond klinkt rustige muziek. Ontspanning is het toverwoord in de behandelkamer. Een wimperbehandeling staat voor Ester niet op het programma. Maar ook die vinden plaats bij Pure Nature: lashcoat (semi-permanente mascara), optische wimperverlenging en éénop- één wimperverlenging. Voor het verlengen van de wimpers zijn steeds meer technieken beschikbaar. Juist de (zomer)vakantie leent zich voor een wimperbehandeling. De wimpers blijven lang goed en mooi, zeker als je ze goed verzorgt.

 

De kapper

'Zojuist hebben Ester en ik overlegd', vertelt kapster Rozanne van Ami Kappers. 'We gaan er een ander model in knippen, een schuine boblijn. In de nek wat korter en van achteren wat langer.' Ester kijkt uit naar het resultaat: 'Ik probeer af te wisselen met mijn kapsel, maar deze heb ik nog niet gehad. Ik laat me graag verrassen.'

 

Ami Kappers bevindt zich al elf jaar in het centrum van Barneveld. Flexibiliteit en servicegerichtheid staan hier voorop. Knippen kan bijvoorbeeld met of zonder afspraak. En de koffi e staat altijd klaar. De sfeer en inrichting van de kapsalon is huiselijk. Een tevreden klant, dat is waar het om draait.

 

Rozanne adviseert Ester om iets kleur te geven aan haar blonde haar. De aanzet wordt met een donker blonde tint ingezet. Deze aanpassing maakt de kleur in het gezicht sprekender. In de zomerse maanden zijn lichte kleuren populair. De boblijn die Ester krijgt past ook helemaal in de trend in haarmode voor vrouwen. Daarnaast is lang haar met veel volume en lagen momenteel populair. Het beeld bij mannen is een groeiende populariteit van de zogenaamde 'Pellelook' (naar de Feyenoord-speler): korte zijkanten en voller bovenop.

 

Ami Kappers is zélf trendsetter, vanwege haar belangrijke positie op de Nederlandse markt. Vier keer jaar gaan medewerkers van de 75 kapsalons in training. Zij worden dan bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in Londen, Parijs. Ami Kappers kiest daarbij een eigen stijl en haarmodelijn.

 

'Heerlijk om zo verwend te worden', merkt Ester op. Via de spiegel ziet ze Rosanne haar haar van achteren een stukje inkorten. Ester: 'het was heerlijk bij Pure Nature. Van tevoren had ik bewust niets aan make-up gedaan. Dan zie je straks beter het verschil. Spannend hoe het gaat worden. Wat een heerlijke dag is dit', zegt ze lachend.

 

'Wat een topdag was dit. Ik had niet verwacht zoveel tips en adviezen te krijgen. Drie keer heb ik heel goede ervaringen gehad', blikt een enthousiaste Ester terug op de indrukken van vandaag.

 

Het resultaat

De laatste stop, voor kledingadviezen, is bij La Posta (Raadhuisplein 55, Barneveld). Ester: 'De styliste vroeg me: wat draag je vooral? Jumpsuits en spijkerbroeken, antwoordde ik. Dat doen we nu dus niet, gaf ze direct aan. En inderdaad, even later had ik een rok aan. Normaal niets voor mij. Maar het stond heel leuk!'

 

Het verschil met vanochtend mag er zijn. De foto's spreken boekdelen. Ester houdt ervan te variëren met haarkleur, kapsel en make-up. Toch is het gelukt een voor haar onbekende weg in te slaan. In de loop van de dag heeft ze zich steeds meer overgegeven aan de deskundigen. 'Het is extremer dan gedacht', aldus een vrolijke Ester.

 

Ester: 'De dag begon direct goed. Fijn om zo te worden gemasseerd. Ook van het opmaken heb ik genoten. Prettig dat Angela van Maanen (van Pure Nature) dat 'casual' heeft gedaan. Daarmee konden we nog alle kanten op. De kapper was er ook content mee.' Bij Ami Kappers verraste ze zichzelf. 'In eerste instantie dacht ik: houd het maar bij blond. Maar ze deden het zo stijlvol en deskundig dat ik dacht: laat maar, ik ga af op hun adviezen. Fijn dat ze zo meedachten.' Bij Basic Life heeft ze zelfs een afspraak gemaakt voor volgende week. De nieuwe kleding is zo goed bevallen dat ze waarschijnlijk een aantal items zal aanschaffen.

 

Aan het begin van de dag noemde Ester dit 'de droom van iedere vrouw'. Die droom is vandaag helemaal uitgekomen. 'Heerlijk om zo verwend te worden. Ik heb er bovendien het nodige van opgestoken.'

MAANDAG 09|06

BARNEVELD - De opkomst bij de DondersRun in Barneveld viel een beetje tegen maar het was er niet minder gezellig om. Hoewel zo'n 125 mensen zich hadden ingeschreven, kwam maandagmiddag maar de helft opdagen.

De run is een tegengeluid op de commotie die een paar weken geleden ontstond rondom de WK-juichpakken van reality-ster Roy Donders. Het Jumbo-filiaal daar verwijderde alle verwijzingen naar Roy en zijn juichpak omdat strenggelovige inwoners hadden geklaagd. De route van de run ging langs de Jumbo.

De DondersRun moet laten zien dat iedereen welkom is in Barneveld, los van geloof en meningsverschillen. Er hoefde ook niet per se gerend te worden. Wandelen of fietsen mocht, en ook scootmobielers en mensen in een rolstoel waren ook welkom.

ZONDAG 08|06

BARNEVELD - Het Schaffelaartheater in Barneveld vierde dit weekend haar vijfjarig jubileum met een groot feest op het Theaterplein.

 

Balletschool Désirée Nillesen gaf vrijdagavond het startsein voor de festiviteiten door met een groep dansers vanuit het centrum naar het theater te 'dansen'. Daarna waren er optredens met onder meer jazzband The Art of Swing en zangeres Mathilde Keij. Lokale en regionale horeca-ondernemers verzorgde ondertussen De Smaak van Barneveld.

 

Zaterdag waren er vanaf 11.00 uur optredens van o.a. Toneelvereniging WIK, Badabounce dansschool en Jazz dance Yvon Tomasoa. 's Avonds was er een groots optreden van kinderkoor Waanzinnig Gedroomd met aansluitend de Theater Uitmarkt met o.a. het Barnevelds Philharmonisch Orkest en Flairck. Het feestweekend werd afgesloten door de Blues Brothers Dedication Revue.

ZATERDAG 31|05

BARNEVELD - Burgemeester Asje van Dijk kreeg zaterdagmorgen uit handen van Karelien Druijff een kistje met streekproducten overhandigd. Hiermee was de eerste streekmarkt "Proef de Vallei" geopend.

 

Op elke laatste zaterdag van de maanden mei, juni, juli, augustus en september wordt de Streekmarkt "Proef de Vallei" rond de Grote Kerk in Barneveld gehouden. Maak kennis met en kom proeven van al het goede dat de streek te bieden heeft!

 

De deelnemers aan de streekmarkt zijn:

 • Biologische Tuinderij De Elzenkamp;
 • Vanelly (boerenkaas);
 • IJsboerderij De Oude Deel;
 • Van den Vis (eieren);
 • Tres Jolie (fruittuin);
 • Stroese Dame (geitenkaas);
 • De Bijenhof (honing);
 • 't Morgenrood (aardbeien);
 • Eco Fields (droge worst en biologische wijn);
 • Boerderijwinkel 't Paradijs;
 • Den Olden Florus (meel).


Tijdens de streekmarkt zijn de producten te proeven en te koop. Voor de kinderen is er een springkussen. De Streekmarkt "Proef de Vallei" is een initiatief van de Barneveldse Middenstand-vereniging (BMV) en de Denktank Klimaat & Duurzaamheid.

ZONDAG 25|05

STROE - Of u nu voor het eerst de MegapullStroe bezoekt, of u bent al vele malen geweest, het gaat nooit vervelen. Prachtige tractoren en vrachtwagens technische hoogstandjes, brullende motoren met duizenden pk's, het is en blijft een spectaculair topevenement.

 

Megapull Stroe beleefde dit weekend zijn 12e editie van Truck & Tractorpulling. Truck & Tractorpulling als sport heeft de afgelopen jaren een ware vlucht genomen in populariteit. Dit geldt ook voor de Megapull Stroe. De editie van 2011 staat in de top-drie van de NTTO. Voor de editie 2014 hebben ze in samenwerking met de NTTO een special vrijdagavond ingericht, puur voor Truckpulling. De zaterdag stond garant voor puur Tractorpulling-geweld met de mooiste classes.

 

Bijna 9000 bezoekers kwamen op dit evenement aan de Malenveld in Stroe af. Het weer was perfect en de organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd 12e editie.

DINSDAG 19|08

VOORTHUIZEN - Het NK wordt georganiseerd door de NWWB (Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond) en het belooft een grote happening te worden. Iedereen is welkom om het NK op Zeumeren te bezoeken.

 

Spectaculair programma
Zaterdag 6 september begint de eerste dag van het NK rond 09.00 uur. Naast het NK wakeboarden en waterskaten staan diverse activiteiten op het programma. Zo zijn er demonstraties flyboarden en winchen. Er is een shopping street op het strand van verschillende merken. Ook mogen bezoekers de "obstacles battle" niet missen. Wakeboarders gaan de strijd met elkaar aan en laten de mooiste stunts zien. Zaterdagavond wordt afgesloten met een grote beachparty op het strand van Zeumeren. Tijdens de beachparty vindt een miss en mister beachverkiezing plaats. Deelnemers van het NK kunnen blijven overnachten op het recreatiegebied. Zondag is het evenement aan het eind van de middag ten einde.

 

Inschrijven NK Wakeboarden & Wakeskaten
Deelnemers kunnen zich plaatsen voor het NK middels voorrondes op diverse locaties in Nederland.

 

Meer informatie en om inschrijven voor het NK zie: www.nwwb.nl.

DONDERDAG 14|08

BARNEVELD - In verband met geplande werkzaamheden rijden er op 16 augustus 2014 bussen in plaats van treinen tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. Reizigers dienen rekening te houden met een extra reistijd van 15 – 30 minuten.

 

Tussen 07.00 en 09.00 uur worden door Volker Rail overwegplaten vervangen op de spoorwegovergang Vliegersvelderlaan (baanvak Barneveld-Ede, Valleilijn. Het verkeer wordt door verkeersregelaars geregeld zodat het verkeer de overweg kan passeren ten tijde van de werkzaamheden. Voor vragen kunt u contact opnemen met dhr. Handelé van Volker Rail via T 06 – 11 00 83 90.

Agenda

Vandaag

07:00
Barneveld

Zaterdag 23 augustus

10:00
Garderen

Woensdag 27 augustus

17:30
Barneveld

Donderdag 28 augustus

16:00
Voorthuizen
17:30
Barneveld

Vrijdag 29 augustus

17:30
Barneveld

Headlines