zaterdag 23 mei 2015

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Laatste 5 reacties
Onze Barneveldse held
Beste, er waren veel meer inschrijvingen dan u omschrijft in bovenstaand...
Wij zoeken voor eons LeF festival in de Glind op 7 juni tussen 13.00-13.40...
Zo meteen moeten er nog 3 bodyguards bij zo'n beeld staan anders word die...
het is al van de zotte dat ook een mooi beeld voorzien moet worden van een...
Oude badmeesterspost in ere hersteld door SOEV
Wethouder Eppie Fokkema opent het spraypark in Voorthuizen

WOENSDAG 20|05

TOP NIEUWS

BARNEVELD - In de gemeente Barneveld is vanaf donderdag 21 mei een voetbal verstopt. De SC Cambuur bal is voorzien van een originele handtekening van Barnevelder en voetballer Sander van de Streek, die morgen met een interview in het Barneveld Magazine staat.

 

Let goed op, want in het magazine staat al een eerste tip voor de zoektocht naar de SC Cambuur bal. Vind je de bal als eerste dan mag je de bal houden en krijg je ook nog twee kaarten voor de wedstrijd van SC Cambuur om Sander live in aktie te zien!

 

Meer tips; volg Barneveld360!
Je hoeft pas te beginnen met zoeken als het magazine donderdag 20 mei op de deurmat valt. Houd Barneveld360 de komende week goed in de gaten, want wij geven zo nu en dan tips die je zomaar bij de bal kunnen brengen. Volg ons daarom via Twitter en Facebook, dan krijg je de tips snel door.

 

Zoeken en vinden
En nog een sportieve tip: gun een ander de winst, vecht niet om de bal. Help elkaar een beetje, tweet bijvoorbeeld lege vindplekken en gebruik hashtags #BarneveldMagazine en #vinddebal.

WOENSDAG 29|04

VOORTHUIZEN - Wethouder Eppie Fokkema opende woensdagmiddag het spraypark op zwembad De Heuvelrand in Voorthuizen.

 

Zwembad De Heuvelrand in Voorthuizen is inmiddels enkele maanden open. Vele bezoekers hebben het zwembad al bezocht. Nu het voorjaar is en het warme weer zich bijna aankondigt, opent het zwembad binnenkort haar deuren naar de ligweide en het buitenterras. Op het terras van het zwembad ligt het kindvriendelijke en speelrijke spraypark (waterspeeltuin) klaar voor de eerste jeugdige bezoekers. Op de ligweide staat de door Stichting Oldtimer Evenement Voorthuizen (S.O.E.V.) prachtig opgeknapte badmeesterspost, die oorspronkelijk bij het oude openluchtzwembad stond, te wachten om herinneringen op te halen.

 

Spraypark met ruim 200m2 speelplezier

Het spraypark bij zwembad De Heuvelrand is een interactieve waterspeelplaats. Via activators op de grond kunnen kinderen zelf de onderdelen in beweging zetten. Zo ontstaat er een wisselwerking tussen de elementen die de zintuigen, creativiteit en samenwerking van de kinderen stimuleert. Op de ruim 200 m2 oppervlakte van het spraypark staan tien verschillende speeltoestellen, waaronder een glijbaan, zogenaamde water-O’s, een waterkanon en verschillende grondspuiters. Er zijn zones voor kinderen van verschillende leeftijden van drie tot en met twaalf jaar. Het water in het spraypark komt op een vlakke vloer terecht en wordt direct afgevoerd.

 

Badmeesters-huisje

Het badmeestershuisje is in 1972 geschonken door de inwoners van Voorthuizen aan het openluchtzwembad. In de tijd die daarop volgde hebben veel Voorthuizenaren enorm veel goede en bijzondere momenten aan het zwembad beleefd. Veel zwemdiploma’s werden gehaald, veel vakantiedagen doorgebracht, vriendschappen gesloten en ook andere jeugdsentimenten staan menigeen in het geheugen en vormen een mooie herinnering. Het badmeestershuisje had daarbij een centrale plaats. Toen het openluchtzwembad verdween en een nieuw zwembad werd gerealiseerd dreigde ook het badmeestershuisje te verdwijnen. Met het initiatief van S.O.E.V. is dat voorkomen en het huisje voor het zwembad behouden. De stichting hecht waarde aan nostalgie, herinnering en beleving vandaar deze inzet. Op de nieuwe plaats op de ligweide bij het nieuwe zwembad kan het huisje een mooie herinnering vormen aan vervlogen tijden.

VRIJDAG 24|04

BARNEVELD - In de meivakantie 2015 organiseert Skills2Goals het Skills2Goals Footcamp. Bij het Skills2Goals Footcamp krijg je een hele dag van gekwalificeerde trainers speciale trainingen gericht op het verbeteren van jouw voetbalskills.

 

Wil jij een nog betere voetballer worden? Geef je dan op voor het Skills2Goals Footcamp.

 

Voor wie? 

Voor voetballers en keepers (J/M) van 6 t/m 12 jaar.

 

Wanneer? 

Woensdag 6 mei 2015 van 9.15 - 17.30 uur.

 

Waar? 

Sportpark 't Nieuwe Oost (v.v. Barneveld), Thorbeckelaan 111 in Barneveld.

 

Wat kost het? 

49 euro voor leden van Skills2Goals en Skillspartners.

59 euro voor niet-leden van Skills2Goals en Skillspartners.

 

Wat krijg je hiervoor?

 • 4 skillstrainingen van 1 uur gegeven door gekwalificeerde voetbaltrainers.
 • een certificaat van deelname, een mooi aandenken en een Goodiebag
 • een persoonlijk dagrapport met een beoordeling van jouw voetbalskills
 • leuke activiteiten tussendoor, zoals Mediatraining, de Voetbalquiz en Canonball
 • de hele dag fruit/gezonde snacks/drinken tussendoor en een compleet verzorgde lunch
 • de hele dag kans op meerdere leuke prijzen.

 

Hoe kan jij je opgeven?

Vul hier het aanmeldingsformulier in mail hem naar info@skills2goals.nl.

 

Let op! Maximaal 60 deelnemers. Wees er daarom snel bij, want VOL=VOL !!!

Bij succes van het Skills2Goals Footcamp zal Skills2Goals deze in iedere schoolvakantie op de woensdagen organiseren. Help jij deze dag tot een succes te maken? Geef je dan snel op.

 

Voor meer informatie over Skills2Goals kunt u terecht op www.skills2goals.nl

MAANDAG 20|04

BARNEVELD - De skatebaan aan de Espeterweg in Barneveld is zaterdagmiddag officieel geopend door wethouder Hans van Daalen. De feestelijke opening vond plaats om 15:30 uur met een skatebaandemo door professionals en daarna was er vrij gebruik van de skatebaan.

 

Het heeft even geduurd voordat de jongeren weer hun eigen skatebaan hadden na de sluiting van de oude skatebaan aan de Churchillstraat in 2006. Op de nieuwe locatie bevindt zich een halfpipe, quarterpipe, funbox en flatbox.

DONDERDAG 16|04

 

VOORTHUIZEN - Wethouder van Daalen heeft woensdag 15 april 2015 het nieuwe fiets- en voetpad langs zwembad De Heuvelrand tussen de wijk Blankensgoed en de Roelenengweg in Voorthuizen officieel geopend. Hij deed dit samen met vertegenwoordigers van het Wijkplatform Voorthuizen Centrum en Plaatselijk Belang Voorthuizen.

 

Tevens heeft hij fotobordjes onder de straatnaamborden in de wijk Blankesgoed onthuld.


Het fiets- en voetpad langs het nieuwe zwembad De Heuvelrand is gereed. Met dit fietspad is er een extra en snellere fietsverbinding gekomen tussen de wijk Blankensgoed, de Roelenengweg en Voorthuizen-Oost. Oorspronkelijk was er op de genoemde locatie alleen een fietspad voorzien. Maar na overleg met de inwoners is het fietspad uitgebreid met een voetpad en is het pad daarnaast voorzien van paaltjes om autoverkeer tegen te houden. Het fiets- en voetpad is aangelegd door de aannemer Vaarkamp b.v. uit Ede. Deze aannemer heeft ook de buitenomgeving rond het zwembad De Heuvelrand aangelegd.


De wijk Blankensgoed heeft straatnamen die naar bloemen zijn genoemd, bijvoorbeeld: Duizendblad, Speenkruid of Knoopkruid. Het wijkplatform stelde aan de gemeente voor om onder ieder straatnaambord een fotobordje op te hangen met de bloem erop. De gemeente heeft dit opgepakt. Nu zijn onder de straatnaamborden aan het begin van iedere straat in de wijk Blankensgoed zogenaamde bloembordjes geplaatst.

GISTEREN 22|05

Als je functioneren of je toekomst (mede) wordt bepaald door politieke beslissingen, probeer je die beslissingen te beïnvloeden. Zo krijgt ons gemeentebestuur vele verzoeken of ideeën aangereikt om zaken (anders) te organiseren. 

 

Onze inwoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties kunnen inspreken tijdens commissievergaderingen of laten zich vroegtijdiger zien en horen tijdens het maken van de plannen. Dat beïnvloeden van beleidsprocessen noemt men ook wel lobbyen. Belangenbehartigers uit allerlei hoeken trachten, door te informeren en te argumenteren, de beslissers te overtuigen van hun visies en/of opvattingen. Daar is niets mis mee, want uit de botsing van meningen en het uitwisselen van kennis, informatie, ideeën of argumenten ontstaan doorgaans beter gedragen plannen.

Woensdag bezochten we met een zware delegatie Den Haag in een lobby over de verkeersknoop A1-A30. We wilden Kamerleden -in de aanloop van een overleg dat ze met minister Schultz-Van Haegen hebben volgende week- nog eens te wijzen op de grote verkeersproblemen daar. Zouden zij zich wel voldoende realiseren wat de gevolgen daarvan zijn voor de economische ontwikkeling van onze regio? Elke ochtend en 's middags vanaf een uur of vier ontwikkelen zich daar de files. En hoe vaak worden we opgeschrikt door de sirenes? Alweer een ongeval; inmiddels 150 keer per jaar. Intussen werkt Rijkswaterstaat aan de weg bij Hoevelaken en zal straks ook de verbreding bij Beekbergen richting Oost-Nederland worden opgepakt. Maar hoe onlogisch: tussen Hoevelaken en Beekbergen blijft één grote flessenhals bestaan; met daarin het knooppunt A1-A30. Wij allen beleven het fileprobleem dat alsmaar erger wordt. In Den Haag is dat probleembesef en de urgentie daarvan echter nog onvoldoende doorgedrongen. 

Een mond

Om die reden zijn belanghebbenden aan tafel gegaan om een lobby richting Den Haag te ondernemen: de gemeenten Barneveld, Nijkerk en Leusden, de Regio's FoodValley en Amersfoort, provincie Gelderland, de Barneveldse Industriële Kring, VNO-NCW en de transportorganisaties TLN en EVO. Want, succesvol lobbyen begint met allemaal met één mond spreken en gezamenlijk optrekken.

We hebben de Kamerleden aleens hier ter plekke gehad voor een werkbezoek aan het knooppunt A1-A30. Ook benutten we regelmatig de informele contacten met Kamerleden om hun steun te verwerven voor de aanpak van mobiliteitsvraagstukken. Woensdag hadden we fractievertegenwoordigers genodigd voor een overleg in Nieuwspoort, hét lobbycentrum aan het Binnenhof. Hulde aan zeven Kamerleden die met ons het gesprek namens hun fracties aangingen: Barbara Visser en Remco Dijkstra (VVD), Yasemin Cegerek (PvdA), Martijn van Helvert en Jaco Geurts (CDA), Carla Dik-Faber (CU) en Roel Bisschop (SGP). 

Een goede lunch

Een goede lunch met soepje, kroket en fruit toe. Een informele setting en een prettige sfeer. Een betere voedingsbodem konden we ons niet wensen voor de uitstekende presentatie van wethouder Van Daalen en BIK-voorzitter Gijs Eikelenboom. Ja, bij een werklunch is het ongelijk verdeeld: de één moet werken terwijl de ander luncht. De broodjes en de boodschap deden hun werk; het nuttige en het aangename verenigd. Maar het belangrijkste wordt meestal gezegd bij het natafelen. Dus daar alle aandacht voor en nog even napraten met de Kamerleden. Niet een snel bezoek met het verzenden van onze boodschap, maar werken aan relaties heeft uiteindelijk effect. Verkennen wat wel en niet mogelijk is. En onder welke voorwaarden eventuele initiatieven van de Kamerleden verwacht mogen worden. Of welk tijdspad of politiek momentum dan kan worden benut. 

Geen vluggertje

Eén ding is wel duidelijk: lobbyen is geen vluggertje. Het vergt systematisch informeren, langdurig netwerken en het mobiliseren van vele belanghebbenden en betrokkenen. In elk geval hebben we er sinds het verschijnen van het nieuwe provinciebestuur een bondgenoot bij. Hoewel er in het coalitieakkoord maar weinig bereikbaarheidsknooppunten concreet worden genoemd, heeft onze lobby hier de volgende passage opgeleverd: ,,In het noorden van onze provincie is de A1 en haar aansluitingen op andere rijkswegen (A30/A28) en het onderliggende wegennet van groot belang". Als onze gedeputeerde Conny Bieze over enkele maanden aan tafel zit met de minister om de bereikbaarheidsvraagstukken en de prioriteiten in Oost-Nederland te bespreken, zal ze dat vast inbrengen.

Lobbyen, het is onderdeel van het politieke beïnvloedingsspel. Tactvol aandacht verwerven voor onze zaak en op het juiste moment informatie op maat verstrekken. Beleidsmakers en beslissers aanschieten en goed getimed van munitie voorzien. Begrip opbrengen voor de politieke omgeving waarin zij werken maar hen ook tot bondgenoot maken in de realisatie van onze ambities.

 

Dr. J.W.A. van Dijk Burgemeester 

 

Bron BDUmedia

GISTEREN 22|05

BARNEVELD - De provincie Gelderland, Transport en Logistiek Nederland (TLN), VNO-NCW Midden, Verladersorganisatie EVO, MKB Nederland Midden en de BIK steunen de wens van de Regio FoodValley en van de gemeente Barneveld om de aansluiting A1/A30 aan te pakken. Dat bleek afgelopen woensdag tijdens een ontmoeting van deze organisaties met Tweede Kamerleden in Den Haag. Volgende week woensdag praat de Vaste Kamercommissie Infrastructuur & Milieu met minister M. Schultz van Haegen over het MIRT, een infrastructureel investeringsprogramma voor de komende jaren. 

 

De overheden, transport- en ondernemersorganisaties hebben er bij de Tweede Kamerleden op aangedrongen om nader onderzoek te (laten) doen naar de knelpunten, de gevolgen daarvan en de mogelijke oplossingen, zowel qua infrastructuur als qua financiering daarvan. 

 

Waarom moet de aansluiting worden aangepakt? 

 • De A1 is één van de belangrijkste nationale en internationale vervoerscorridors;
 • De aansluiting A1/A30 is van oorsprong een aansluiting van een provinciale weg op een rijksweg en is nooit als knooppunt van snelwegen ontworpen;
 • De afgelopen jaren – en cijfers van Rijkswaterstaat tonen dat onomstotelijk aan – is het aantal files zowel in de ochtend- als in de avondspits drastisch toegenomen; dat heeft – zeker in een topregio als Regio FoodValley – grote economische en financiële gevolgen voor ondernemers;
 • Het aantal ongevallen op en rond deze aansluiting neemt elk kwartaal toe, mede als gevolg van het onoverzichtelijke einde van de spitsstrook (die ter hoogte van deze aansluiting overgaat in een afrit naar de A30);
 • Vanwege de aanstaande werkzaamheden bij Knooppunt Hoevelaken zal het verkeer oost-west verkeer via de A30 worden omgeleid; de aansluiting A1/A30 (met verkeersregelinstallaties!) is daar niet op berekend en een verkeersinfarct dreigt;
 • De A1 wordt wel verbreed bij Hoevelaken en na Apeldoorn, maar niet bij Barneveld; dat zorgt in de toekomst voor een flessenhals met alle (economische) gevolgen van dien. 

 

Provincie Gelderland 

Gedeputeerde mevrouw C. Bieze (Verkeer en Vervoer) van de provincie Gelderland steunt de lobby voor de aanpak van de aansluiting: ,,Wij zijn blij met dit initiatief van Regio Food Valley en haar partners. Dit onderstreept nogmaals het belang van deze aansluiting voor het gebied en de A1 als internationale corridor. Deze aansluiting hoort gewoon thuis op de Rijksagenda.” 

 

Tijdens de ontmoeting met verschillende Tweede Kamerleden bleek dat zij begrijpen dat de aansluiting van de A1/A30 bij Barneveld verre van ideaal is en dat deze eigenlijk moet worden aangepakt wil de regio ook in de toekomst goed bereikbaar zijn.

 • PvdA-Kamerlid Cegerek: ,,De aanpak is belangrijk voor de bereikbaarheid van Midden-Nederland, FoodValley en de regionale werkgelegenheid.”
 • CDA-Kamerlid Van Helvert: ,,We vragen volgende week minister Schultz om een toezegging te doen dat er onderzoek wordt gedaan naar de aanpak van deze aansluiting.” Zijn collega Geurts: ,,Goed dat gemeente Barneveld en Regio FoodValley in Den Haag aandacht vragen voor noodzakelijke aanpak van de aanpassing A1/A30.”
 • CU-Kamerlid Dik-Faber: ,,Aanpak knooppunt A1/A30 is noodzakelijk voor bereikbaarheid en doorstroming.”
 • VVD-Kamerlid Dijkstra herinnerde zich zijn bezoek aan Barneveld waarbij hij in een kraan van de Barneveldse Kraan Verhuur hoog boven het knooppunt werd gehesen. ,,Nu aandacht voor de doorstroming.”
 • SGP-Kamerlid Bisschop attendeerde de aanwezigen op de mogelijkheid om wellicht door middel van voorfinanciering een gefaseerde aanpak van de werkzaamheden te realiseren. 

 

Gefaseerde aanpak 

Een mogelijke oplossing is om in eerste instantie aan de zuidzijde van de aansluiting de verbinding tussen A30 en A1 (richting Apeldoorn) en tussen A1 en A30 (richting Ede) te optimaliseren. Op die manier vormen de verkeerslichten geen obstakel. In tweede instantie kan aan de noordzijde van het knooppunt een optimale aansluiting tussen de A1 en de A30 (door middel van een fly-over) worden gerealiseerd waarbij ook rekening wordt gehouden met de aanwezigheid van de aldaar gevestigde bedrijven (De Goudreinet en McDonalds). 

Agenda

Vrijdag 22 mei

19:00
Stroe

Vandaag

09:00
Voorthuizen

Zaterdag 18 juli