zaterdag 25 oktober 2014

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Laatste 5 reacties
Beste, er waren veel meer inschrijvingen dan u omschrijft in bovenstaand...
Wij zoeken voor eons LeF festival in de Glind op 7 juni tussen 13.00-13.40...
Zo meteen moeten er nog 3 bodyguards bij zo'n beeld staan anders word die...
het is al van de zotte dat ook een mooi beeld voorzien moet worden van een...
was dat nou Harrie Slinger? die ze in de boeien sloegen? of was `t tóch Gert...
Burgemeester opent Landgoedmarckt 2014 bij Kasteel de Schaffelaar in Barneveld
Burgemeester opent samen met SaxUs de Landgoedmarckt
Laatste video


MAANDAG 22|09

TOP NIEUWS

VOORTHUIZEN - Voor alle Barneveldse basisscholen is de actieweek „Ontmoeten is gewoon DOEN!‟ gestart. Ditmaal vond de aftrap plaats in Voorthuizen met „Bouwen aan ontmoeten‟ als thema. 

 

De feestelijke activiteiten voor deze week gingen van start bij OBS De Regenboog en De Koningin Wilhelminaschool in Voorthuizen. Wethouder Eppie Fokkema opende de week door samen met de kinderen van beide scholen een bouwwerk te maken. De kinderen van beide scholen krijgen deze week nog een gezamenlijke sport- en spelochtend onder leiding van Be Active op het speelveld van de Kromme Akker. 

 

Ontmoeten is gewoon DOEN! 

Onder het motto: „Ontmoeten is gewoon DOEN!’, organiseren scholen in de gemeente Barneveld gedurende het gehele schooljaar activiteiten waarmee de schoolkinderen leren geen vooroordelen te hebben en wederzijds begrip te hebben voor elkaar. Dit gebeurt door het organiseren van ontmoetingen tussen kinderen, ouders en leerkrachten van verschillende scholen onderling, maar ook door het geven van lessen op school over dit onderwerp. De jaarlijkse actieweek in september zet Ontmoeten is gewoon DOEN! weer even in de schuinwerpers van iedereen. 

 

Convenant “Integratie in de praktijk, ontmoeten is gewoon doen” 

Alle Barneveldse scholen voor basisonderwijs ondertekenden in 2012 het convenant “Integratie in de praktijk, ontmoeten is gewoon doen”. In dit convenant hebben de scholen afspraken gemaakt om ontmoeting en samenwerking tussen scholen en leerlingen te stimuleren en faciliteren. 

 

Rol gemeente, scholen en samenleving 

Het college van burgemeester en wethouders voert jaarlijks overleg met het onderwijs over het bevorderen van integratie, het voorkomen van segregatie en het bestrijden van onderwijsachterstanden. In het lesprogramma van scholen is een vast onderdeel „actief burgerschap en sociale cohesie‟. Met „Ontmoeten is gewoon DOEN!‟ nemen basisscholen hun verantwoordelijkheid om daadwerkelijk inhoud te geven aan het thema actief burgerschap en sociale cohesie, naast de rol die de samenleving daar zelf ook in heeft.

MAANDAG 22|09

VOORTHUIZEN - Wethouder Van Daalen heeft de kranen in het nieuwe zwembad in Voorthuizen opengezet. Het vol laten lopen van het nieuwe bad gebeurde voor de eerste keer. Het zwembad vult zich nu met circa 1.000 m3 zwemwater om de zuiveringsinstallaties uitgebreid te testen.

 

De bouw van het nieuwe zwembad in Voorthuizen is in de afrondende fase. Momenteel vinden er afbouwwerkzaamheden binnen plaats en wordt er binnenkort gestart met de inrichting van de buitenruimte. Het zwembad wordt nu voor het eerst gevuld met zwemwater om de zuiveringsinstallaties optimaal te testen. In totaal loopt er ongeveer 1000 water in het zwembad (inclusief de buffers in de installatieruimte). De watertemperatuur wordt straks op ongeveer 28/29 garden gehouden.

 

De zuiveringsinstallatie in het Voorthuizense zwembad werkt door middel van zoutelektrolyse. Daardoor is het bad bijzonder geschikt voor mensen met luchtwegklachten of een chloorallergie. Via zoutelektrolyse wordt het water gezuiverd, waardoor het water veel minder chloor bevat dan gebruikelijk en de ruimte vanzelfsprekend dus nauwelijks chloordampen. Met de nieuwe regelentechniek wordt het water volautomatisch op de juiste waarden gebracht en gehouden. Het is daardoor veel eenvoudiger het zwemwater te bewaken en te controleren en veel minder arbeidsintensief.

ZATERDAG 13|09

BARNEVELD - Zaterdag 13 september stond Landgoed de Schaffelaar centraal voor de regionale "Landgoedmarckt 2014". Er werden veel streekproducten gepresenteerd, die op ambachtelijke wijze zijn samengesteld. Burgemeester Asje van Dijk opende samen met de 6-jarige Sten van SaxUs de marckt.

 

Voor de jeugd verzorgde de scoutinggroep uit Lunteren een speciaal programma. Mensen genoten op de gezellige terrassen van Restaurant de Oranjerie en de Preuverie/Kasteel de Schaffelaar van de zon en een hapje of drankje. De organisatie werd uitgevoerd door de Stichting Vrienden Landgoed "De Schaffelaar" uit Barneveld. Eventuele opbrengsten van de marckt komen geheel ten goede aan verbetering van projecten op het landgoed.

ZATERDAG 06|09

VOORTHUIZEN - Op 6 en 7 september 2014 vindt het Nederlands Kampioenschap cable wakeboarden en wakeskaten plaats op recreatiegebied Zeumeren. Het NK wordt georganiseerd door de NWWB (Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond) in samenwerking met Waterski Zeumeren en het belooft een grote happening te worden. Iedereen is welkom om het NK op Zeumeren te bezoeken. 

Spectaculair programma
Vandaag waren er diverse wedstrijden te zien en ook morgen van 10.00 uur tot 15.00 uur strijden de rijders voor een plek op het podium. Zondagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Naast het NK wakeboarden en wakeskaten staan diverse activiteiten op het programma zoals BMX lake jump, waarbij rijders op een kleine crossfiets stunts uithalen en in het water belanden. Verder zijn er demonstraties van het flyboarden en winchen en er is een shopping street op het strand van verschillende merken. Ook mogen bezoekers 's avonds de 'obstacles battle' niet missen. Wakeboarders gaan de strijd met elkaar aan en laten de mooiste stunts zien. Zaterdagavond vindt tijdens de beachparty een miss beachverkiezing plaats waarbij dames strijden voor een felbegeerde titel 'Brunotti Beach Babe 2014'.

VRIJDAG 01|08

BARNEVELD - Opgetogen gezichten aan de keukentafel bij Pure Nature. We zitten aan de koffie en bespreken het plan van vandaag. Ester de Wit zal een make-over ondergaan. 'De droom van iedere vrouw', zegt ze stralend.

 

Schoonheidsspecialiste Angela van Maanen is er klaar voor. Ester: 'Toen ik won, dacht ik direct: superleuk! Een make-over winnen. Wat wil je nog meer?! Fantastisch om zo'n dag te ondergaan en onder handen te worden genomen. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden.' Angela runt al enige jaren Pure Nature: schoonheidssalon, pedicure en wimpersalon in-één op de Burgt. In de praktijk vinden gezichtsbehandelingen plaats. Deze zijn volledig of gedeeltelijk, bijvoorbeeld alleen epileren. Pure Nature is ook dé plek voor voetverzorging, juist voor de diabetische en reumatische voet, en diverse wimperbehandelingen.

 

Dit is de eerste stop vandaag. Angela zal het essentiële voorwerk doen: 'Ik verricht een gezichtsbehandeling. Eerst een dieptereiniging voor het verwijderen van onzuiverheden, daarna epileren, massage en tenslotte een masker en make-up. Het is belangrijk dat er later, wat betreft kapsel en kleding, nog keuzes gemaakt kunnen worden. Wat ik doe, moet dus overal bij kunnen passen.'

 

Ester ligt relaxed onder een handdoek op de uitgeschoven behandelstoel, de ogen gesloten. 'Dit is even pijnlijk, het epileren. Maar ik kijk uit naar de massage: heerlijk!' Angela plukt zelfverzekerd de haartjes boven de ogen weg. Op de achtergrond klinkt rustige muziek. Ontspanning is het toverwoord in de behandelkamer. Een wimperbehandeling staat voor Ester niet op het programma. Maar ook die vinden plaats bij Pure Nature: lashcoat (semi-permanente mascara), optische wimperverlenging en éénop- één wimperverlenging. Voor het verlengen van de wimpers zijn steeds meer technieken beschikbaar. Juist de (zomer)vakantie leent zich voor een wimperbehandeling. De wimpers blijven lang goed en mooi, zeker als je ze goed verzorgt.

 

De kapper

'Zojuist hebben Ester en ik overlegd', vertelt kapster Rozanne van Ami Kappers. 'We gaan er een ander model in knippen, een schuine boblijn. In de nek wat korter en van achteren wat langer.' Ester kijkt uit naar het resultaat: 'Ik probeer af te wisselen met mijn kapsel, maar deze heb ik nog niet gehad. Ik laat me graag verrassen.'

 

Ami Kappers bevindt zich al elf jaar in het centrum van Barneveld. Flexibiliteit en servicegerichtheid staan hier voorop. Knippen kan bijvoorbeeld met of zonder afspraak. En de koffi e staat altijd klaar. De sfeer en inrichting van de kapsalon is huiselijk. Een tevreden klant, dat is waar het om draait.

 

Rozanne adviseert Ester om iets kleur te geven aan haar blonde haar. De aanzet wordt met een donker blonde tint ingezet. Deze aanpassing maakt de kleur in het gezicht sprekender. In de zomerse maanden zijn lichte kleuren populair. De boblijn die Ester krijgt past ook helemaal in de trend in haarmode voor vrouwen. Daarnaast is lang haar met veel volume en lagen momenteel populair. Het beeld bij mannen is een groeiende populariteit van de zogenaamde 'Pellelook' (naar de Feyenoord-speler): korte zijkanten en voller bovenop.

 

Ami Kappers is zélf trendsetter, vanwege haar belangrijke positie op de Nederlandse markt. Vier keer jaar gaan medewerkers van de 75 kapsalons in training. Zij worden dan bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in Londen, Parijs. Ami Kappers kiest daarbij een eigen stijl en haarmodelijn.

 

'Heerlijk om zo verwend te worden', merkt Ester op. Via de spiegel ziet ze Rosanne haar haar van achteren een stukje inkorten. Ester: 'het was heerlijk bij Pure Nature. Van tevoren had ik bewust niets aan make-up gedaan. Dan zie je straks beter het verschil. Spannend hoe het gaat worden. Wat een heerlijke dag is dit', zegt ze lachend.

 

'Wat een topdag was dit. Ik had niet verwacht zoveel tips en adviezen te krijgen. Drie keer heb ik heel goede ervaringen gehad', blikt een enthousiaste Ester terug op de indrukken van vandaag.

 

Het resultaat

De laatste stop, voor kledingadviezen, is bij La Posta (Raadhuisplein 55, Barneveld). Ester: 'De styliste vroeg me: wat draag je vooral? Jumpsuits en spijkerbroeken, antwoordde ik. Dat doen we nu dus niet, gaf ze direct aan. En inderdaad, even later had ik een rok aan. Normaal niets voor mij. Maar het stond heel leuk!'

 

Het verschil met vanochtend mag er zijn. De foto's spreken boekdelen. Ester houdt ervan te variëren met haarkleur, kapsel en make-up. Toch is het gelukt een voor haar onbekende weg in te slaan. In de loop van de dag heeft ze zich steeds meer overgegeven aan de deskundigen. 'Het is extremer dan gedacht', aldus een vrolijke Ester.

 

Ester: 'De dag begon direct goed. Fijn om zo te worden gemasseerd. Ook van het opmaken heb ik genoten. Prettig dat Angela van Maanen (van Pure Nature) dat 'casual' heeft gedaan. Daarmee konden we nog alle kanten op. De kapper was er ook content mee.' Bij Ami Kappers verraste ze zichzelf. 'In eerste instantie dacht ik: houd het maar bij blond. Maar ze deden het zo stijlvol en deskundig dat ik dacht: laat maar, ik ga af op hun adviezen. Fijn dat ze zo meedachten.' Bij Basic Life heeft ze zelfs een afspraak gemaakt voor volgende week. De nieuwe kleding is zo goed bevallen dat ze waarschijnlijk een aantal items zal aanschaffen.

 

Aan het begin van de dag noemde Ester dit 'de droom van iedere vrouw'. Die droom is vandaag helemaal uitgekomen. 'Heerlijk om zo verwend te worden. Ik heb er bovendien het nodige van opgestoken.'

DONDERDAG 23|10

Dip en GoBARNEVELD - Op vrijdag 24 oktober 2014 gaan de betalingsmogelijkheden op parkeerautomaten veranderen. Tot op heden kunt u door middel van contant geld of chipknip gebruikmaken van de parkeergelegenheden in het centrum van Barneveld. Dit zal per 24 oktober 2014 gaan veranderen. Het oude Chipknip-systeem zal plaats gaan maken voor het zogeheten Dip & Go-systeem. Het ombouwen van de parkeerautomaten zal plaatsvinden op vrijdag 24 oktober 2014. Wat dit voor u als parkeerder inhoudt, leest u in dit artikel.

 

De Chipknip verdwijnt

De Chipknip is per 1 januari 2015 geen landelijk betaalmiddel meer. De betaalmethode verdwijnt omdat er steeds vaker betaald wordt met de pin en mobiele betaalmogelijkheden in opkomst zijn.  Ook op onze parkeerautomaten is betalen met Chipknip per 24 oktober 2014 niet meer mogelijk. Dip & Go zal het nieuwe gemeentelijke betalingssysteem voor parkeerautomaten worden. Ook mobiel (belparkeren) parkeren en betalen met muntgeld blijft nog steeds mogelijk. 

 

Wat is Dip & Go?

Dip & Go is een nieuwe, snelle en veilige manier van betalen met je pinpas. Bij Dip & Go betaalt de parkeerder het kaartje met zijn gewone pinpas, alleen hoeft bij het pinnen geen pincode ingegeven te worden. Net als bij een normale pinbetaling maakt de parkeerautomaat na het invoeren van de pinpas verbinding met de bank, het rekeningsaldo wordt gecheckt en na goedkeuring kan de transactie verder gaan. De betaling vindt plaats door de transactie te accepteren, zoals nu ook bij het chippen gebeurt. Per transactie kan tot maximaal € 50,- worden betaald met Dip & Go.

 

Hoe werkt het?

Betalen via Dip & Go is extra veilig. Omdat u geen pincode invoert, kunnen anderen nooit uw betaalpasgegevens achterhalen. Het Dip & Go betaalsysteem werkt als volgt:

1. Stop uw betaalpas in de parkeerautomaat en kies de parkeertijd
2. Controleer het bedrag en bevestig de betaling
3. Neem uw betaalpas en het parkeerkaartje uit de parkeerautomaat

 

Het verschil tussen betalen met Dip & Go en de Chipknip is zoals u misschien wel merkt zeer klein. De afschrijving gaat alleen niet van een vooraf opgeladen bedrag af, maar rechtstreeks van uw rekening. Op uw rekeningoverzicht van uw bank vindt u het afgeschreven bedrag terug met daarbij het nummer van de betreffende parkeerautomaat.

 

Ombouw

Op vrijdag 24 oktober 2014 zullen de parkeerautomaten in het centrum van Barneveld worden omgebouwd naar Dip & Go betaalautomaten. Geschat wordt dat dit maximaal een half uur per parkeerautomaat in beslag gaat nemen. Wij vragen u vriendelijk gebruik te maken van een ander parkeerautomaat wanneer de door u gewenste parkeerautomaat niet beschikbaar is wegens de ombouw. Alvast excuses voor eventuele ongemakken.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Dip & Go kunt u contact opnemen met uw bank.

DONDERDAG 16|10

Barneveld MagazineBARNEVELD - Met deze editie beleeft Barneveld Magazine alweer zijn derde nummer in dit kalenderjaar. Dat is een felicitatie waard!

 

Juist in deze positieve tijden bewijst dit blad zijn waarde. De economische crisis is langzaam op zijn retour, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Een goed moment om jezelf als bedrijf te presenteren. Vele jonge ondernemers en gevestigde namen maken daarvan deze keer weer gebruik!

 

Oktober Woonmaand

Veel aandacht voor de Barneveldse huizenmarkt, de inrichting van uw (nieuwe) woning, energie en uw tuin.

 

Natuurlijk hebben we ook weer een spannende make-over en een gesprek met Voorthuizenaar Huub Oudshoorn.

Agenda

Vrijdag 24 oktober

17:30
Barneveld

Vrijdag 31 oktober

19:00
Garderen

Zaterdag 01 november

Vrijdag 07 november

18:30
Zwartebroek

Zaterdag 08 november

10:00
Kootwijkerbroek

Donderdag 13 november

15:00
Voorthuizen

Headlines