zondag 04 december 2016
1/1
TOP NIEUWS

VRIJDAG 02|12

BARNEVELD - Cherry is doordeweeks druk met de brandweer, in Ede verzorgt ze de catering bij de Brandweer en in Barneveld is ze een van de drie vrijwillige brandweervrouwen. Als we het hierover hebben, roept ze al gauw dat er nog veel meer vrijwilligers bij kunnen! Cherry is moeder van drie kinderen en tevens oma van 3 prachtige kleinkinderen.

 

Bij Salon Uniek aangekomen neemt zij plaats in de stoel bij schoonheidsspecialiste Cindy. Bij de salon kunnen ze de stoelen verwarmen. 'Heerlijk,' roept Cherry als ze gaat zitten. Cindy reinigt Cherry's gezicht en geeft haar daarna een ...

1/1

DONDERDAG 01|12

BARNEVELD - Restaurant Het Groene Pandje opende in 1991 haar deuren en bestaat nu 25 jaar. Het restaurant begon in een pand waar auto onderdelen werden verkocht, dat pand hebben Kitty en Rien Schueler verbouwd tot restaurant.
 
Waarom het Groene Pandje, een hele simpele reden vertelt Kitty Schueler, alle panden om ons heen waren destijds wit, wij moesten kiezen voor een kleur. Ik kom zelf uit de Zaanstreek, waar de panden groen waren, de keuze voor de kleur groen was dus snel gemaakt.
 
In de loop van jaren hebben Rien en Kitty het centrum van Barneveld zien veranderen, nu
...
1/1

DONDERDAG 01|12

What’s Up is een meldlijn voor jongeren die te maken krijgen met pesten of discriminatie. Via een app of sms kunnen zij een incident melden, maar ook kunnen zij advies vragen hoe om te gaan met de situatie. What’s Up biedt ook ondersteuning aan professionals op scholen bij situaties van pesten of discriminatie onder de kinderen en jongeren waarmee zij werken. 

 

Verdiepingsbijeenkomst met scholen 

Maandag 28 november 2016 organiseerde BeActive een bijeenkomst voor scholen over de What’s Up meldlijn. Professionals van De Lijster, De Bron en De Spreng uit Barneveld en de ...

1/1

DONDERDAG 01|12

Het Barneveld Magazine wil in 2017 een gezicht creëren voor het Barneveld Magazine, het idee is om een mascotte te ontwerpen die direct doet denken aan het blad wat elk kwartaal bij iedereen in de gemeente Barneveld gratis in de brievenbus valt. Dus ga aan de slag en win een weekend weg met het gezin naar de Efteling!

 

De mascotte kan van alles zijn, een jongetje, een meisje, een gek poppetje of zelfs een dier zoals een hond of een kat. Onze mascotte staat ook ergens voor. Waar de mascotte voor staat, moet bedacht worden door kinderen in de gemeente Barneveld. Eigenschappen zouden ...

1/1

WOENSDAG 30|11

De dag start met een kappersbehandeling bij Kapsalon Roest in Barneveld. Bij binnenkomst spat het enthousiasme van eigenaar Wim Roest er vanaf. Echter heeft John wel één ding wat hij absoluut niet wil. 'Dat mijn haar geknipt wordt in kapsels die veel te jong zijn voor mijn leeftijd. Bijvoorbeeld van die ingeschoren toestanden! Gewoon een goede kop met haar, dat vind ik het belangrijkste.' John mag meelopen naar de wasbak, waar kapper Wim eerst het haar wast. Daarna is het tijd voor de schaar.

 

Met de tondeuse bewerkt Wim de zijkanten en de achterkant van het haar. Voor de finishing ...

VRIJDAG 02|12

BARNEVELD - De gemeente Barneveld en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) zijn ruim twee jaar geleden gestart met de samenwerking ‘155-Help-een-bedrijf’ om ondernemers te ondersteunen die forse tegenwind ervaren. Tot op heden hebben 19 ondernemers uit de gemeente Barneveld zich bij het IMK gemeld. Omgerekend betekent dit dat er naast het feit dat veel van deze ondernemingen een goede doorstart konden maken, ook nog eens 22 FTE’s aan het werk konden blijven. Een aantal ondernemers heeft gebruik gemaakt van de gemeentelijke Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening ...

VRIJDAG 02|12

VOORTHUIZEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft in samenwerking met de adviescommissie ’t Trefpunt, scholen, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties een onderzoek uitgevoerd naar de toekomst van verschillende maatschappelijke voorzieningen in Voorthuizen. Op basis van dit onderzoek zijn verschillende modellen voor Voorthuizen ontwikkeld. Het college en de adviescommissie hebben nu hun voorkeur vooralsnog uitgesproken voor één van de modellen, waarin dorpshuis ’t Trefpunt een nieuwe locatie krijgt aan de Wikselaarseweg in Voorthuizen. 

 

Verder ...

Agenda

Zaterdag 10 december

14:00
Barneveld
Wat is jouw grootste verkeersergernis?
Lokaal Adverteren