zaterdag 20 december 2014

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Laatste 5 reacties
Beste, er waren veel meer inschrijvingen dan u omschrijft in bovenstaand...
Wij zoeken voor eons LeF festival in de Glind op 7 juni tussen 13.00-13.40...
Zo meteen moeten er nog 3 bodyguards bij zo'n beeld staan anders word die...
het is al van de zotte dat ook een mooi beeld voorzien moet worden van een...
was dat nou Harrie Slinger? die ze in de boeien sloegen? of was `t tóch Gert...
Zwembad De Heuvelrand start de eerste activiteit
Zwembad De Heuvelrand start de eerste activiteit
Laatste video


DINSDAG 02|12

TOP NIEUWS

VOORTHUIZEN - Dinsdagochtend 2 december zat wethouder Van Daalen al vroeg achter de kassa van zwembad De Heuvelrand om kaartjes aan de eerste bezoekers te overhandigen. Mevrouw Mies Kleihorst nam om 8.40 uur het eerste kaartje in ontvangst. Daarna ontving ze uit handen van wethouder van Daalen en locatiemanager Berry Werkman van Optisport Barneveld B.V. een bos bloemen en een cadeaucheque voor een jaar lang gratis zwemmen in zwembad De Heuvelrand. Na deze feestelijke ontvangst begon om 9 uur 's ochtends de eerste activiteit in het zwembad: meer bewegen voor ouderen (MBVO). Alle veertig beschikbare plaatsen waren bezet. 

 

Deelnemers aan deze activiteit nemen gratis deel en hebben zich hiervoor moeten aanmelden. In de maand december draait het zwembad namelijk nog niet volgens het reguliere rooster. Vanaf 2 december kunnen bezoekers drie weken lang op specifieke dagen en tijden gratis kennismaken met zwembad De Heuvelrand. Het zwembad draait dan een periode op proef. Zaterdag 20 december is dan de officiële opening met daaraan sluitend een leuke feestweek met tal van activiteiten.

ZATERDAG 22|11

BARNEVELD - In Barneveld wordt vandaag, zaterdag 22 november 2014, een bedrijf met 8000 eenden uit voorzorg geruimd. Uit onderzoek is gebleken dat dit bedrijf is bezocht door een vrachtwagen die eerder het besmette eendenbedrijf in Kamperveen had aangedaan. Er zijn op dit moment gelukkig géén verdenkingen van vogelgriep in Barneveld. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken vanmorgen bekendgemaakt.

 

Staatssecretaris Dijksma wil gezien de ligging van het eendenbedrijf in het pluimveerijke Barneveld geen enkel risico nemen. Het gaat om een bedrijf aan de Valkseweg in Barneveld.

 

Staatssecretaris Dijksma: “Voor de agrarische ondernemers en hun dieren is de huidige vogelgriep ronduit verschrikkelijk. Het is daarom noodzakelijk om al het mogelijke in het werk te stellen om een uitbraak zoals in 2003 te voorkomen.”

 

Er zijn op dit moment geen verdenkingen van vogelgriep in Barneveld.

 

Update

13:45 uur Busjes met medewerkers en arts zijn gearriveerd. Ruiming is begonnen.

13:52 uur Twee tankwagens met koolstofdioxide zijn zojuist aangekomen op de eendenboerderij.

17:10 uur Beide tankwagens met koolstofdioxide zijn vertrokken en het ruimen van de dieren zal binnen enkele tijd plaatsvinden.

ZONDAG 16|11

NEDERLAND - Zondagmorgen is vastgesteld dat de vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Hekendorp (gemeente Oudewater)  de hoog pathogene variant blijkt te zijn. De hoogpathogene variant van vogelgriep is zeer besmettelijk voor gevogelte. Voor kippen is deze variant dodelijk. Vogelgriep is een zoönose, wat betekent dat de besmetting van dier op mens kan worden overgebracht. Om die reden worden beschermende maatregelen getroffen voor mensen die in direct en intensief contact kunnen komen met besmet pluimvee. Ook wordt een tijdelijke standstill voor pluimveebedrijven en gemengde bedrijven met pluimvee in heel Nederland afgekondigd. Het ministerie maakt zo snel mogelijk een telefoonnummer bekend.

 

Zoals gisteren al gemeld, wordt het bedrijf geruimd. Het gaat om een pluimveebedrijf met zes stallen met in totaal rond 150.000 legkippen. Dit bedrijf heeft geen buitenuitloop. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

 

Standstill pluimveevervoer heel Nederland

Vanaf zondag 16 november 2014 om 11.30 uur geldt een totaal vervoersverbod voor pluimvee en ander gevogelte, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel van pluimveebedrijven. Ook voor gemengde bedrijven met pluimveehouderij geldt een vervoersverbod, eveneens voor andere dieren en mest van andere dierenvan die bedrijven. Dit verbod geldt voor maximaal 72 uur. Voor deze periode is tevens een ophok- en afschermplicht voor pluimvee en ander gevogelte in heel Nederland ingesteld.

 

Vanwege het hoge besmettingsgevaar wordt deze standstillperiode ingesteld. In deze periode geldt ook een bezoekersregeling op alle pluimveebedrijven en gemengde bedrijven met pluimvee. Tevens geldt voor heel Nederland een jachtverbod op alle dieren. Ook geldt een verzamelverbod en tentoonstellingsverbod voor pluimvee en ander gevogelte. De verplichtingen gelden ook voor hobbydierhouders van pluimvee en ander gevogelte.

 

Voor pluimveebedrijven in een zone van ruim 10 kilometer rond het bedrijf in Hekendorp geldt het vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel in principe voor 30 dagen. Binnen dit gebied liggen 16 andere pluimveebedrijven. De beperkingen gelden ook voor gemengde bedrijven met pluimveehouderij. Het verbod geldt ook hier voor andere dieren en mest van andere dieren. Deze bedrijven worden bemonsterd en onderzocht op vogelgriep. Voor deze bedrijven geldt voor deze hele periode een bezoekersregeling en ook dienen hier extra hygiënemaatregelen in acht te worden genomen.

ZATERDAG 15|11

BARNEVELD - Sinterklaas was nog maar net aangekomen in Gouda of hij moest al de trein richting Barneveld.

 

Om 13:30 uur kwam de goedheiligman aan op station Barneveld Centrum en werd verwelkomd door een grote groep kinderen met hun ouders. Hierna ging de Sint te paard richting het gemeentehuis begeleid door de harmonie, zwarte pieten en kinderen. Op het Raadhuisplein werd Sinterklaas officieel ontvangen door wethouder van den Hengel. Sinterklaas kreeg hier ook de sleutel van het Sinthuis, waar hij de komende tijd zal logeren. 

DONDERDAG 13|11

BARNEVELD - In het centrum van Barneveld heeft donderdagmorgen een grote brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brand ontstond rond 7.00 uur.

 

De brand is begonnen in een appartementengebouw in de Langstraat achter woonwinkel 'You like it' en heeft zich later uitgebreid naar een naastgelegen pand.

 

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en er zijn geen slachtoffers. Ongeveer 10 tot 15 bewoners van naastgelegen appartementen zijn tijdelijk opgevangen in de winkel van Bakker Bart. Bewoners werden later overgebracht naar de Veluwehal. Loco-burgemeester De Kruijf laat zich continu informeren over de stand van zaken en brengt een bezoek aan de Veluwehal. In totaal zijn er vijf appartementen ontruimd.

 

Door de brand was er boven het centrum van het dorp een grote zwarte rookpluim te zien. Het is nog onduidelijk waardoor de brand ontstaan is.

 

 

De brandweer heeft de brand in het appartement gecontroleerd laten uitbranden. Het dak van het appartement stortte daarbij in. De schade aan de winkel eronder is volgens de brandweer ook groot.

 

Asbest

In beperkt gebied ten westen van de brand is een kleine hoeveelheid asbest aangetroffen. Er is geen risico (geweest) voor bewoners en omstanders. Het opruimen van de asbest is in gang gezet.

 

Bezoek aan het centrum van Barneveld is mogelijk met uitzondering van het Torenplein in verband met bluswerkzaamheden. Nablussing zal nog enige uren duren. Vier winkels in de omgeving van de brand zijn dicht als gevolg van brand- en rookschade.

 

Video: Hmedia en Luke Beens

WOENSDAG 17|12

BARNEVELD - Partycentrum De Veluwehal organiseert op 1 januari 2015 een groots nieuwjaarsfeest voor jongeren. Op het programma staan optredens van Jayh Jawson, DJ Franky B, Outsiders en Mass Destructors. Het nieuwjaarsfeest begint om 00.30 uur en duurt tot 05.00 uur.

 

Het jongerenfeest in De Veluwehal is het eerste nieuwjaarsfeest voor jongeren van Nederland waar geen druppel alcohol geschonken zal worden. Vanwege de nieuwe leeftijdsgrens voor alcohol en tabak (NIX18 – Niet roken, niet drinken) wordt dit feest hét alternatief voor alle jongeren onder de 18 die niet terecht kunnen in de reguliere cafés in Barneveld. Tristan de Haan van Partycentrum De Veluwehal heeft het initiatief genomen om in de nacht van 31 december op 1 januari een nieuwjaarsfeest voor jongeren te organiseren. ,,Ik wil graag laten zien dat je geen alcohol nodig hebt voor een spetterend feest. Ik wil jongeren – die nog niet mogen drinken – toch een feestelijke nieuwjaarsnacht bezorgen." De gemeente Barneveld steunt het initiatief dat in lijn is met de alcoholvrije Project niX-feesten die in samenwerking met het regionale alcoholmatigingsproject FrisValley worden georganiseerd. Het ministerie van VWS, initiatiefnemer van de NIX18 campagne, ondersteunt het feest. Het past namelijk perfect in hun campagnestrategie, om op relevante evenementen en locaties in contact te komen met de doelgroep jongeren onder de 18.

 

NIX18 presenteert: Jayh Jawson

De Haan heeft voor dit eerste alcoholvrije nieuwjaarsfeest van Nederland gekozen voor een sterke line up en NIX18 heeft gezorgd voor een optreden van Jayh Jawson. Jayh steunt zelf ook de campagne NIX18. Op zijn 19e was hij al volop met muziek bezig. In de kerk waar hij met zijn moeder heen gaat, leerde hij piano, keyboard en basgitaar spelen. Met zingen begon hij in 2002, toen rapper Rocks hem vroeg om een refrein te bedenken voor een nieuw THC-nummer. Vanaf dat moment begon Jayh wat serieuzer na te denken over een carrière in de muziek. Niet alleen als zanger, maar ook als producer timmert hij hard aan de weg. Zijn eerste grote succes was in 2005 met de hit "Wat Wil Je Doen", die hij samen met Reverse produceerde. Het belangrijkste wapenfeit is de release van zijn eigen mixtape Jayh.nl, die hij samen met DJ MBA in elkaar zet. Naast Jayh Jawson zijn er optredens van DJ Franky B, Outsiders en Mass Destruc-tors.

 

Kaartverkoop

De toegangsprijs van het nieuwjaarsfeest bedraagt in de voorverkoop € 10,00 en bij de deur € 15,00 (inclusief twee consumpties). Kaarten zijn vanaf dit moment verkrijgbaar bij Partycentrum De Veluwehal. Voor meer informatie over NIX18 zie www.nix18.nl

MAANDAG 15|12

KAMPEN - SDV Barneveld is zaterdag pijnlijk onderuit gegaan bij het laag geklasseerde DOS Kampen, het werd 2-1 voor de Kampenaren. Voor Barnveld komt daarmee een eind aan een goede reeks met overwinningen. Vorige week nog won SDV Barneveld van koploper DETO Twenterand, maar dit keer zat een overwinning er niet in. DOS Kampen won daarmee pas voor de tweede keer dit seizoen.

SDV Barneveld leek niet scherp in de eerste fase van de wedstrijd, en het was dan ook DOS Kampen dat al snel op voorsprong kwam. Na slechts 3 minuten kon DOS Kampen via de linkerkant opstomen, en kwam een voorzet die ongehinderd mocht worden binnengewerkt; 1-0 voor DOS. SDV Barneveld moest in de achtervolging en nam het heft ook over. DOS Kampen loerde op de counter en kwam er ook enkele keren gevaarlijk uit, toch viel de gelijkmaker te noteren na 26 minuten. Lesley de Vette schoot de bal hard in de verre hoek achter de doelman van DOS Kampen. 

Ook na rust bleef Barneveld de betere ploeg, maar het had moeite om door de hechte defensie van DOS te komen. Een kwartier voor tijd kreeg DOS Kampen een enorme kans om op voorsprong te komen, maar de aanvaller van DOS Kampen wilde de bal lobben over de keeper, hetgeen mis ging. De waarschuwing werd niet op waarde geschat door SDVB, want vlak voor tijd werd de wedstrijd alsnog in het voordeel van DOS beslist. Een vrije trap eindigde op de paal, maar viel ongelukkig via de rug van de doelman alsnog in het doel; 2-1 voor DOS Kampen. 

Door de nederlaag is SDV Barneveld voorlopig de aansluiting met de echte top kwijt, en moet het zich richten op de nummer 4 van de competitie, Nunspeet. Na de winterstop speelt SDV Barneveld op 24 januari thuis tegen hekkensluiter Sparta Enschede. 

Agenda

Vandaag

12:00
Kootwijk

Maandag 22 december

12:00
Barneveld

Dinsdag 23 december

14:00
Voorthuizen

Zaterdag 27 december

12:00
Voorthuizen

Donderdag 22 januari

21:30
Barneveld

Headlines