zondag 22 januari 2017
TOP NIEUWS

VANDAAG 22|01

BARNEVELD - De brandweer van Barneveld is zondagochtend bezig geweest om met meerdere stralen water zuurstof in een singel aan de Wethouder van Wijnbergenlaan te pompen. Leden van de Hengelsport Vereniging Barneveld (HSV Barneveld) constateerden bij een meting eerder die ochtend een zuurstofgehalte van 0,8 terwijl dit normaal een gehalte van 3 moet zijn.

 

De brandweer werd rond 11:00 gealarmeerd dat er meerdere vissen onder het ijs zaten. Op enkele plekken waar het ijs open was zaten tientallen vissen met hun bekken boven het water naar zuurstof te happen. Door het ijs op ...

VANDAAG 22|01

BARNEVELD - Het was zaterdag 'gezellig druk' op de ijsbaan aan de Jacob Catsstraat in Barneveld.

 

De ijsbaan in Barneveld is zaterdagavond voorzien van een nieuwe laag water. Ze verwachten minimaal 2 nachten vorst nodig te hebben om deze goed aan te laten vriezen, daarom is de baan zondag gesloten. De aanwezige vrijwilligers van de ijsbaan konden de inzet van de brandweer op de zaterdagavond enorm waarderen.

1/1

VRIJDAG 20|01

BARNEVELD - Het Barneveld Magazine wil een gezicht creëren voor het Barneveld Magazine, het idee is om een mascotte te ontwerpen die direct doet denken aan het blad wat elk kwartaal bij iedereen in de gemeente Barneveld gratis in de brievenbus valt.

 

Barnevelders mochten hun ontwerp insturen en we hebben vele ontwerpen binnengekregen. We hebben drie ontwerpen uitgekozen die we aan jullie gaan voorstellen in de komende editie van Barneveld Magazine.

 

De mensen in de gemeente Barneveld mogen daarna via de website www.barneveld360.nl hun stem uitbrengen. Deze stemmen tellen ...

1/1

DONDERDAG 19|01

BARNEVELD - De Railterminal Barneveld is kansrijk en voorziet in een behoefte, maar de ontwikkeling van deze goederenspooroverslag bij Harselaar wordt, vanwege het terugtrekken van de beoogde exploitant, niet op korte termijn verwacht. De gemeente Barneveld is en blijft positief over de toegevoegde waarde van de Railterminal Barneveld op het ondernemersvestigingsklimaat in regio FoodValley en de gemeente Barneveld maar ziet het niet als haar rol om zonder bijdrage van het bedrijfsleven een volgende stap in de planvorming voor de railterminal te zetten. 

 

Wethouder Van den ...

1/1

DONDERDAG 19|01

BARNEVELD - Met ingang van dit kalenderjaar worden toeristische activiteiten onder de naam 'Go Barneveld' op de kaart gezet. Dat laat voorzitter Wilco de Jong weten. Tot voor kort werd naar buiten getreden onder de naam Stichting Toeristisch Aanjaagteam Barneveld.

 

Volgens De Jong deed de naam Toeristisch Aanjaagteam Barneveld ouderwets aan. ,,Het toerisme aanjagen, dat is en blijft uiteraard ons doel. Maar de toeristen die daadwerkelijk in onze dorpskernen komen recreëren, zegt zo'n naam niets. Het doet zelfs een beetje oubollig aan."

 

Om die reden besloot het bestuur tot ...

DONDERDAG 19|01

BARNEVELD - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een extra bijdrage te doen van € 59.000,- voor het opknappen van het Dijkje in het centrum van Barneveld. Het Dijkje is een belangrijke verbin-ding van het zogenoemde ‘winkel-achtje’ maar heeft te maken met een slechte zichtbaarheid, hoogte-verschillen en een onduidelijke verkeerssituatie. Het totaalbudget voor de restyling komt daarmee uit op € 132.500,-. De voorlopige planning is om de werkzaamheden na de laatste Oud Veluwse Markt te starten en vóór de feestdagen in december af te ...

ZATERDAG 14|01

Het is inmiddels Driekoningen geweest. Kerstbomen laten hun prikkende groene naalden vallen en worden van hun kleurige versieringen ontdaan. Nieuwjaarswensen verstillen. Van onze rekening- courant met vrije tijd is heel wat afgeschreven. Nu komt het er op aan: gaan we onze goede voornemens echt uitvoeren? Of heeft u er geen gemaakt? "Nog op zoek naar een goed voornemen 2017? Wat dacht u van 'meer' naar theater gaan?" Zo twitterde het Schaffelaartheater deze week. Wellicht nog niet zo'n gek idee.

 

Tijdens verschillende Nieuwjaarsontmoetingen hoorde ik mensen die zich hadden voorgenomen ...

Agenda

Zaterdag 04 februari

19:30
Barneveld
Wat is jouw grootste verkeersergernis?
Lokaal Adverteren